tag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post1436610486459693211..comments2024-03-27T19:42:52.286+01:00Comments on <br> La línia de Wallace: Tocats del boletAlfredRusselhttp://www.blogger.com/profile/06456795207332619410noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-65768597594190882892021-11-14T20:37:36.656+01:002021-11-14T20:37:36.656+01:00Salut, mestre, content de veure per ací i molt agr...Salut, mestre, content de veure per ací i molt agraït per les teues puntualitzacions. Tenia --amb dubtes-- per <i>L. semisanguifluus</i> alguns esclata-sangs que, al tall, viren a un verd molt intens, quasi blau; hui mateix n'he collit amb Rafa un parell a Mariola, però amb l'ecologia de pinedes de muntanya que dius descarte que siguen el que pensava. Del <i>L. vinosus</i>, algun me n'ha passat per les mans que ho semblava, però mai no he acabat d'estar convençut. I quant als <i>Cantharellus</i>, sé que n'hi ha --gràcies a les teues cites, sense anar més lluny-- però per aquesta rodalia no n'he vist mai, tot i que m'hi fixe molt i que ja m'agradaria ;) Una abraçada i moltes gràcies! AlfredRusselhttps://www.blogger.com/profile/06456795207332619410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-54548155692243046772021-11-14T20:31:07.597+01:002021-11-14T20:31:07.597+01:00Jo era també d'esclata-sang i prou, però quan ...Jo era també d'esclata-sang i prou, però quan vaig començar a interessar-me pel tema i a preguntar a gent major, em va sorprendre que en coneixien molts d'altres, tot i que quasi ningú no els recollia ja. Ara, amb els llibres i els programes, s'ha tornat a ampliar la gamma, que ja va bé. En tot cas, de tot el que es pot recollir per aquestes terres i tot i que no li dic que no a un bon platet de bolet d'estepa o de llenegues (mocoses, en diem ací), em declare incondicional de l'esclata-sang; ja te n'he guardat uns quants, així que quan vulgues ;) Abraçada i moltes gràcies! (que tal amb la borrasca? Espere que sense incidències greus...)AlfredRusselhttps://www.blogger.com/profile/06456795207332619410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-67564104511904788132021-11-14T20:24:55.008+01:002021-11-14T20:24:55.008+01:00Moltes gràcies, company de collites ;) És cert, a ...Moltes gràcies, company de collites ;) És cert, a les terres de frontera se solen accentuar --per a bé i per a mal, com tu dius-- alguns trets, i ja podria ser que la nostra <i>tocadura</i> tinguera alguna cosa a veure amb això... En tot cas, és curiós veure com han canviat les coses de la micofília i la micofòbia d'ençà que Font i Quer va escriure el seu llibre, gràcies (o no) a tota la difusió que se n'ha fet els últims anys. I quant a la temporada, després de l'arreplega de hui a Mariola (les mocoses magnífiques, per cert) ja em done per ben satisfet... a falta d'algun bolet d'estepa més, que segur que caurà. Salut i bones cistelles! AlfredRusselhttps://www.blogger.com/profile/06456795207332619410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-87907444424782856032021-11-14T14:26:18.910+01:002021-11-14T14:26:18.910+01:00Hola Pep unes notes, Lactarius semisanguifluus no ...Hola Pep unes notes, Lactarius semisanguifluus no es troba per les nostres contrades, si no es que està present a Aitana on hi ha pi negre, sembla que s'associa preferentment amb el pi roig i, menys, amb el pi negre. El que si que trobem sobretot en sòls sorrencs o descarbonatats és el vinader, Lactarius vinosus, molt més fosc que Lactarius sanguifluus, del qual alguns autors ho consideren una varietat L. sangufluus var violascens, però la gènetica diu que són espècies diferents. Als nostres carrascar i coscollar creix, de vegades amb abundància, Cantharellus alborufescens, el nostre rossinyol i el de les Illes on l'anomenen Picornell (Mallorca) camaseques (Menorca).<br /> Toni Concahttps://www.blogger.com/profile/01721699969731028496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-4498691490339966742021-11-13T11:55:30.013+01:002021-11-13T11:55:30.013+01:00No coneixia tants noms, perquè per una que no en s...No coneixia tants noms, perquè per una que no en sap cercar són tots esclata-sangs. I quina pinta tenen aquests de damunt la taula!... No em vull fer molt pesada, però si te'n sobra cap cistell te passo l'adreça i jo pago els ports. <br />Ja m'has posat les dents llargues! 😉<br /><br />Bon cap de setmana!<br />Aferradetes.<br />sa llunahttps://www.blogger.com/profile/01417395106113354142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6078941130720991270.post-80728556727857745762021-11-12T22:43:03.364+01:002021-11-12T22:43:03.364+01:00Efectivament Pep, tocats del bolet. Compartisc tot...Efectivament Pep, tocats del bolet. Compartisc totalment tot el que escrius.<br />En el nostre cas crec que l'efecte de la frontera també fa molt en el cas de la passió pels bolets. Sempre m'ha fascinat l'espai fronterer i els efectes que té en els seus habitants. Normalment són els llocs on més coses passen, per a bé i per a mal.<br />A veure si hi ha sorteta i la temporada encara allarga un poc més. No seria la primera vegada que a la taula de Nadal tinguérem un platet de fredolics.Rafa Enguixhttps://www.blogger.com/profile/04329206638141759636noreply@blogger.com