"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 1 de juliol del 2024

Naturalment

Que l’amic Martí Domínguez es deixe caure per aquestes comarques del sud sempre és, per aquells que l’apreciem i que admirem i gaudim de la seua obra, una magnífica notícia. En especial si el motiu de la visita és presentar (aquesta vegada a Cocentaina i de la mà del també bon amic Rafa Enguix) el seu últim llibre, reveladorament titulat “Del natural”; i molt millor encara si, com ha estat el cas, les circumstàncies acompanyen per allargar un poc més l’estada i compartir caminada estimulant per la sempre encisadora serra Aitana. Del llibre, que tracta de les que gosaria qualificar com les dues grans passions de Martí --l’art i la natura, o potser a l’inrevés-- deixe pendent parlar-ne fins haver-lo acabat de llegir, cosa que no es farà esperar massa. I quant al passeig per la prodigiosa i valoriana mare Aitana, la temporada no ha estat en general massa propícia per a la majoria de les plantes (“matetes desconegudes, com terres remotes, criades davall les neus duradores i els sols abrasidors”) que han fet de la muntanya fita botànica de primera magnitud; però tot i que la majoria estaven ja granades, encara vam arribar a temps d'admirar --quasi sempre a una distància respectable-- les últimes corones de rei delicadament florides sobre les cingleres i els penyals. En qualsevol cas, i a falta de plantes --i d'animals, que tampoc se'n deixaren veure massa-- també aquesta volta anàvem sobre segur, perquè els extraordinaris paisatges de la serra mai no deceben. I puc donar fe que, fins i tot, milloren significativament quan es recorren en bona companyia.






4 comentaris:

  1. Què maca la corona de rei!
    Les caminades amb bona companyia sempre es fan més bones.

    Aferradetes, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si què ho és, Paula. De fet, crec que és una de les meues plantes preferides, i no solament quan floreix: les mateixes rossetes de fulles --raó del nom, i diria que ben justificada-- em semblen d'una elegància insuperable...

      Tot millora, sense dubte, amb la companyia adequada; també, per suposat, les caminades, i aquesta va ser tot un luxe i un plaer. El propòsit, diria que compartit, és no haver d'esperar molt per fer-ne una altre. Una abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Efectivament Pep.
    Compartir experiències amb Martí Domínguez sempre és un plaer, com llegir-lo, escoltar-lo... Sí que anàvem a Aitana amb l'esperit que dius, que no teníem gens clar que les corones de rei encara estigueren en flor, i fins dubtàvem que en veiéssem alguna degut a l'any que ha fet, però és una serra que mai decep, i que amb bona companyia encara es gaudeix més. Esperem que no passe massa temps per a la propera trobada. El llibre, que va ser l'excusa, és magnífic i molt recomanable, com tots els seus per altra banda.
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot un goig, en efecte, i moltes gràcies per haver-ho fet possible... Fins i tot les corones de rei, ni que fora com se sol dir un poc in extrems, van acompanyar, encara que segur que si no haguera estat així tampoc no hauria estat cap drama ;) I quant al llibre, ja em queda poc i coincidisc amb tu: magnífic i recomanable. Cosa gens sorprenent, per altra banda... Salut i abraçada!

      Elimina