"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimarts, 2 de setembre del 2014

Roig i negre (relats de la Carme)





Hi havia moltes coses que les separaven. Pertanyien a grups diferents i només remotament emparentats; s'alimentaven de coses distintes i, en general, els seus cicles vitals --els quals a penes s'assemblaven més enllà dels seus trets generals-- discorrien en hàbitats també molt diferents. Però malgrat tot, hi havia quelcom que les unia per damunt de totes les distàncies i totes les diferències: la passió per la literatura, i una admiració sense límits per l'obra d'Stendhal.

Avant la loi il n’y a de naturel que la force du lion, ou le besoin de l’être qui a faim, qui a froid, le besoin en un mot… non, les gens qu’on honore ne sont que des fripons qui ont eu le bonheur de n’être pas pris en flagrant délit. 



Amb un poc de retard --coses de l'estació--, la meua proposta per als relats de la Carme del mes d'agost. És cert, en lloc d'Stendhal i la literatura hauria pogut posar "l'anarcosindicalisme" o, fins i tot, "el futbol de l'AC Milan"; però mira, m'ha semblat que quedava millor així... I, com sempre, moltíssimes gràcies, Carme!




9 comentaris:

  1. Ha, ha, ha... Ha quedat molt millor així! M'ha encantat aquest final amb Stendhal. I amb el frahment afegit. Molt pertinent i molt cert, ens ho van demostrant cada dia

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Un bon llibre sempre uneix, Carme (tot i que he de reconèixer que a mi aquest em va costar una mica de llegir ;) Salut i una abraçada!

      Elimina
  3. Home, no cal ser tan intel·lectual, a mi m'hagués fet gràcia que el que les unia era que són rossoneras!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que vaig plantejar-me l'opció, XeXu; però vaig recordar que hi ha una altre bitxet que mereix molt més l'honor de representar al Milan... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. Ves per on: unes marietes afeccionades a la literatura, la política i el futbol...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és amor pels colors, Xavier; siga el que siga el que representen... Gràcies, salut!

      Elimina
  5. M'ha agradat molt la referència literària! I el que uneix la literatura, que no ho separi res hehehe

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, roselles! I les converses que tenen entre elles són per escoltar-les ;) Salut!

      Elimina