"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimarts, 23 de maig del 2017

Modus operandi (relats conjunts)


Berthold Woltze (1874), El cavaller irritant


Estem convençuts que ha agafat aquest tren; vigileu, sigueu prudents si la localitzeu i, sobretot, no vos deixeu enganyar pel seu aspecte fràgil i desvalgut, és l'esquer que fa servir per a atreure a les seues víctimes: pel que sabem, sol triar algun milhomes neci i petulant amb ínfules de seductor, convençut de que qui sembla ser una viuda jove, afligida i adinerada sucumbirà fàcilment als seus suposats encants. Quan el pobre insensat descobreix la veritat, ja és massa tard: fins ara hem recuperat quatre cadàvers amb aquest mateix perfil en diferents estacions d'aquesta mateixa línia. El que ens desconcerta, però, és per quina raó comet els seus assassinats. És evident que no ho fa pels diners, perquè totes les víctimes han aparegut amb tots els seus efectes personals; però sobretot, ens confon la nota manuscrita que ha deixat sobre els morts en tots els casos: "Ho sent, aquest tampoc no era Samuel Ratchett; potser a la pròxima..."



La meua proposta per als relats conjunts de maig, una volta més amb petit homenatge inclòs... El quadre, per cert, m'encanta.


16 comentaris:

  1. Però dona!! En aquest tren no el trobarà mai en Samuel Ratchett!! Ha de buscar a l'Orient Express... en tot cas, em sembla que ha fet tard... :-DD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una confusió la té qualsevol, Assumpta; bé, unes quantes, perque a banda de tren s'ha confós en més coses... ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Ha, ha, ha... no filava molt prim, però ella anava a la seva...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com no l'agafen prompte, pot fer una escabetxada notable de "cavallers irritants"... Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  3. Ja veig que aquesta noia és de les que primer dispara i després pregunta. :-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Atacs preventius, McAbeu, no siga que tinguen armes de destrucció massiva. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. El que li està dient coses a l'orella, no és Hercules Poirot d'incògnit?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja podria ser, xavier; però pel seu bé, millor que s'identifique abans que siga massa tard, no siga que s'haja de veure amb una noteta que diga "Ups, aquest encara menys..." Gràcies, salut!

      Elimina
  5. Home, que es busqui una altra excusa! El tal Ratchett ja fa temps que cria malves!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tota precaució és poca, XeXu; al remat, Cassetti/Ratchett ja havia canviat abans d'identitat. I si haguera fingit la seua mort? ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  6. Deunido! Quin dimoni dins d'aquest aspecte d'àngel!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Res més perillós que fiar-se de les aparences, Cristina. Si més no, en segons quins casos... Gràcies, salut!

      Elimina
  7. Si el Ratchett encara és viu més val que vagi a peu, farà salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si més no, reduiria les possibilitats, Rafel (i a més, reduiria també el colesterol; tot són avantatges... ;) Gràcies, salut!

      Elimina
  8. una assassina en sèrie! i el tren és l'orient exprés?

    molt molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Elfree :) Si el tren no ho és, convindria que algú li ho explicara abans que la cosa vaja encara a més... Salut i moltes gràcies!

      Elimina