dissabte, 16 de novembre del 2013

Neu




En canvi, hi ha altres voltes en què, farts ja de la sequera però decebuts també per tantes prediccions incomplides i il·lusions frustrades, hauriem donat per bo un petit i fugaç ruixat purificador. I llavors, les circumstàncies encerten a combinar-se de la forma adequada i, potser no contra tot pronòstic però sí contra la majoria d'ells, ens despertem en mig d'una inusitada, copiosa i vivificant nevada que canvia per complet el paisatge i obre per al dia una perspectiva radicalment distinta i previsiblement millor. Imagineu, per un moment, com podria arribar a canviar tot quan les 'circumstàncies' depenen només --o quasi-- de nosaltres...






Metàfores a banda (i disculpes per abusar-ne un poc d'elles, però m'ha semblat que la situació es prestava a continuar d'alguna forma l'apunt anterior): hauria apostat a que els pronòstics que anunciaven nevades per aquesta matinada a les comarques de la Mariola pecaven d'exagerats; com a molt, hauria esperat que la neu caiguera en les muntanyes, i poca cosa més. Però he de dir que, deixant de banda el que poden haver patit les oliveres --no molt lluny de casa, on ha nevat poc, ja se'n veien algunes bastant espatlades-- m'alegre molt d'haver-me equivocat. Pel moment ja l'he trepitjada a gust, la neu, i farem per gaudir-la mentre dure, tot i que sembla que aquesta vegada --per fi-- la tardor ha vingut per a quedar-se. Abrigueu-vos bona cosa i bon cap de setmana!






9 comentaris:

  1. m'encanten les metàfores! doncs si que es veu nevada si! de sobte la tardor inexistent semble haver donat pas a un hivern prematur

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com deia un amic fa poc, les retallades han arribat també a les estacions, Elfree: a partir d'ara, només estiu i hivern, sense transicions ;) En tot cas, ha estat espectacular alçar-se i trobar aquesta nevada imprevista. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Des d'Alacant sempre fa goig veure el perfil de La Carrasqueta o L'Aitana amb un mant blanc a sobre, ara no és el cas, però és magnífica la notícia i les fotos, amb el Montcabrer i els voltants tan blancs, això dóna esperances de què com gairebé tots els hiverns algun dia poguem tenir la pluja blanca a la vista.
    La metàfora fantàstica, com a la del post anterior, són d'agrair.
    Bon diumenge blanc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que ha estat una nevada bastant localitzada, però hui encara la imatge de la Serrella --també de Mariola-- era espectacular. Poc a poc va desfent-se, però encara queden mesos per davant per poder gaudir les les vistes que tu dius. La sorpresa va ser que arribara a nevar per baix dels 400 metres.

      De metàfores: amb fer fora a la dreta, ni que fóra només per un diputat, ja em conformaria; però veges si va i ens cau damunt una bona 'nevada' d'il·lusió i de futur... Moltes gràcies i bona setmana!

      Elimina
  3. Quina bella foto que la segona! Són camps d'olius?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olius, en efecte; per sort, i almenys pel que he vist, no sembla que la nevada haja fet molt de mal, ans al contrari (la tardor estava sent molt eixuta i les olives estan encara petites). Moltes gràcies i benvingut!

      Elimina
    2. Gràcies, fa temps que passejo per aquí sense deixar cap comentari, aquesta foto m'ha sortit de la passivitat :) La neu no afecta l'oliu, crec que pot aguantar fins als -20 graus, val més bé una nejeda que la gelada.

      Elimina
    3. Un plaer veure't per ací i moltes gràcies de nou :) El que em feia patir amb les oliveres era que s'esguerraren les branques, que a més estan ara bastant carregades de fruit: era una neu molt humida, i de fet un poc de mal si que ha fet, però no massa. Fa tres hiverns una nevada similar va partir oliveres, garrofers i fins i tot carrasques, però aquesta vegada la neu ha vingut més bé que mal. Salut i moltes gràcies!

      Elimina