"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fusterdiumenge, 26 de maig de 2013

Inter spinas
No és només pels colors, que ja es veu que també. És el seu aspecte quasi escumós quan es miren des de la distància, la sensual i elegant rotunditat de les seues formes encoixinades, o l'harmonia amb què es disposen entre les roques i el pedruscall... Aquests dies, el cim d'Aitana és --i sabreu disculpar-me el tòpic-- un autèntic i esplendorós jardí. D'acord, si t'hi acostes massa, punxa; però què no?D'esquerra a dreta, Vella spinosa, Erinacea anthyllis, Hormathophylla spinosa i Genista longipes, algunes de les espècies --eriçades d'espines i de port pulvinular-- que formen part dels matollars d'alta muntanya característics d'Aitana i altres serralades del migjorn valencià, i dels quals ja he parlat alguna altra volta.

10 comentaris:

 1. Belles, sòbries, resistents i punxegudes. Tot un exemple.

  ResponElimina
 2. Fa un parell de caps de setmana vaig córrer per l'Albera hi era un gust d'estepa blanca florida, d'argelagues i de ginesta!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquesta primavera està donant molt de si, porquet. I l'Albera, una més de les assignatures pendents (cada volta que passe a la vora m'he de contenir per no parar a caminar, ni que fóra una estona, per aquelles suredes que es veuen...)

   Elimina
 3. Quina preciositat! M'encanta. M'ha vingut al cap Raimon: … la ginesta floreix…
  Ho enllace al google+

  ResponElimina
  Respostes
  1. ... i arreu els camps hi ha vermell de roselles :) Moltes gràcies, novesflors!

   Elimina
 4. bellesa amb espines fragilitat i defensa en una! quina saviesa la natura!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ben cert, Elfree. Una combinació escaient per sobreviure a un medi hostil --resistir al fred, el sol, la sequera i els herbívors-- i alhora poder atraure els pol·linitzadors... Salut i moltes gràcies!

   Elimina
 5. es cosa meva o últimament hi ha encara més flors del habitual en aquest bloc?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si! És cert, pons, ho reconec: vaig anar a un col·legi de capellans, i això de "Mayo mes de las flores" em va marcar molt... Crec que ara que ho he confessat em sent molt millor ;) Salut!

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...