"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 28 de juliol del 2013

Tramuntana


Imatge del GOB Mallorca

Hui, des de Mallorca, ens ve fum, i ràbia i tristesa: des de divendres passat crema sense control la Tramuntana, i s'ha tornat a cremar la Trapa. "El drama es repeteix. El foc ha cremat en hores l'esforç de moltes persones durant molts d'anys per restaurar ambientalment la Trapa. Haurem de tornar a començar", diuen els companys i companyes del GOB. Hui som molts els qui ens sentim molt a prop, d'ells i de la resta d'afectats pel foc. I en serem molts també els qui, d'una forma o d'una altra, els hi farem costat fins que la Serra, i la Trapa, tornen a reverdir. Voler l'impossible ens cal, i no que mori el desig.

"...i tanmateix el foc no aconsegueix mai consumir el caliu de la vida que batega colgada al clivell de la roca, embolcallada a la rabassa per l'escorça socarrada o endormiscada dins el petit espai d'unes llavors".





"Cançons per la Trapa" va ser editat el 1994, a iniciativa del GOB, després que un gran incendi assolara la major part de la finca i per tal d'aconseguir mitjans econòmics per a la seua recuperació, ara frustrada de nou pel foc. La "Cançó de vesprada", dels eivissencs Uc, és una de les divuit que formen part del disc, i del seu llibret he estret el paràgraf que hi ha més amunt i que, malauradament, cal tornar a recordar ara. 

9 comentaris:

  1. Quina tristor quan la terra crema!!!

    Que no mori mai el desig de reverdir, de voler la bellesa de l'impossible.

    ResponElimina
  2. La mateixa ruleta russa de tots els estius. I sempre ens toca.

    ResponElimina
  3. Tots els estius el mateix, quina tristesa de serra cremada.

    ResponElimina
  4. Tots els estius el mateix, és cert, però n'hi han moltes formes de minimitzar les conseqüències dels incendis per molt dolentes que es presenten les condicions en que el foc es desenvolupa. Però em sembla que el Bauzá i companyia no estan per tals preocupacions, capficats com són en els seus afers personals.

    ResponElimina
  5. casumcoi, us sento tan a prop...l'estiu passat ens va tocar aquí, al nostre Empordà i es va menjar tot el que va poder, amb una sensació d'impotència...

    Us pus donar, només, suport moral.

    ResponElimina
  6. Maleït foc, que de vegades purifica però d'altres porta mort, com ara.

    ResponElimina
  7. impotència davant el foc...esperem que la Trapa reviscoli....

    ResponElimina
  8. Belleu amb aixó: http://www.youtube.com/watch?v=7EGyAjGfsdU&feature=youtu.be

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies a totes i a tots pels vostres comentaris, i disculpes pel retard en respondre... Tot i que cada estiu ens hem d'enfrontar amb situacions semblants en algun cantó del País, el foc de la Tramuntana --i els seus efectes sobre la Trapa-- m'ha sabut especialment greu. En tot cas, la serra reverdirà, i mans per a ajudar no en faltaran: el GOB Mallorca ja s'ha posat en marxa... Salut i una abraçada!

    ResponElimina