"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fusterdilluns, 13 de novembre del 2023

Tardorejant


També per aquestes terres avança la tardor encara que no ho semble, perquè seguim esperant --i ja comença a fer-se llarg-- que ploga i que refresque, i tot apunta a que el característic canvi de color de les fulles que es preparen per a caure no passarà enguany de fugaç i testimonial: no m'he acostat encara a la Font Roja, que és el nostre escenari tardorenc per excel.lència, però vista des de lluny a penes s'hi perceben algunes taques marronoses que esguiten la verdor immutable del carrascar. Quant a les vores dels rius i dels barrancs, que solen ser el nostre últim recurs de tardoreig en anys tan poc propicis com aquest, no és molt tampoc el groc que ha resistit les ponentades de les últimes setmanes, per bé que tenint-les tan a mà he volgut deixar-ne testimoni perquè és molt probable que, quan torne a tindre ocasió de passejar-hi, no quede ja cap rastre: almenys alguns dels meus espere (els més importants, sense cap dubte) han anat complint-se en aquests dies, les proves mèdiques han eixit raonablement bé i aquesta mateixa vesprada marxe cap al Marroc durant uns dies per fer un viatge que m'il.lusiona especialment per raons que ja vos aniré contant. Així que deixe enrere per uns dies la tardor o el poc que va quedant-nos d'ella, i ja veurem com va la cosa a la tornada; amb tota seguretat, deixar d'estar pendent de les notícies per un temps tampoc no m'anirà gens malament.
4 comentaris:

 1. M'alegro que els proves mèdiques hagin sotti raonablement bé...
  Ens ha tocat una tardor gandulota, que no acaba de fe bé la seva feina, ni fresqueta, ni pluja ni res de res... els colors sí, amb prou feines.

  Bon viatge al Marroc, que gaudeixis molt d'aquesta escapada.

  ResponElimina
 2. Només caminar per damunt les fulles seques i olorar-les, és una teràpia magnífica per a mantindre el contacte amb la natura i evocar molts records. Mirant les fotografies me n'han vingut molts al cap. Per ací, com que els arbres són normalment caducifolis, molt variats i grans, estic gaudint d'una tardor espectacular. Això sí, abans que vinga el fretorro.
  Molt bé, l'escapadeta cap al Marroc! Ja ens contaràs com van per allà. I molt bé, si les revisions no estan eixint-te malament, això és la millor notícia que et donaran.
  Dels altres sorolls actuals, sí, millor fugir i desconnectar de missatges inapropiats o rebomboris espanyolistes.
  Que vaja mooolt bé!!

  ResponElimina
 3. Quins colors més macos a les teves fotos. enguany sembla que li costi més, sense anar més lluny aquesta setmana sembla estiu per aquí. El cos no sap què fer, ho dic perquè a mi m'afecta moltíssim els canvis de la natura... paciència!.

  M'alegro moltíssim pels resultats de les teves proves i espero noves teves d'aquest viatge pel Marroc. Tota la resta, pot esperar.

  Aferradetes, Pep.

  ResponElimina
 4. Your post was a joy to read. Thank you for sharing your knowledge!

  ResponElimina