"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimarts, 30 de novembre del 2010

Lliçons

No tots els dies s'aprenen coses noves. De fet, el que s'aprén la majoria dels dies són coses velles, d'aquelles que donaves per sabudes però que, a l'hora de la veritat, resulta que potser no estaven tan assimilades com creïem. Sempre és bo que algú (o alguna cosa) ens recorde que amb creure que sabem no és suficient. Cal recordar-ho, i sobretot aplicar-ho. Per això has d'agrair que et recorden que, quant al masclisme --com amb quasi tot-- no hi ha prou amb saber-se la teoria i predicar-la solemnement de tant en tant, sinó que allò realment important són les actituds i els comportaments, fins i tot els més subtils i quotidians. O que, en democràcia (amb perdó), les majories legitimen governs però no netegen immoralitats ni incompetències, ni --sobretot-- imposen principis o conviccions a qui té la desgràcia, o potser la sort, de ser, permanentment, minoria. O encara que, de vegades i encara que siga metafòricament, el treball en equip, la generositat, la humilitat i el gust per les coses ben fetes poden imposar-se a d'altres valors, o a la falta absoluta d'ells. I que poden fer-ho, posem per cas, per cinc a zero... Són lliçons velles i conegudes, però són fàcils d'oblidar i cal, de tant en tant, repassar-les. I visca el Barça, que punyeta!

8 comentaris:

  1. Això, visca! I tal dia farà un any. :)

    ResponElimina
  2. No sóc aficionat al futbol, de fet no sóc aficionat als esports de competició professional. En tot cas, el meu equip seria el Llevant, normal en els "gragüeros" i per herència paterna. Fins i tot del ciclisme estic, fa temps, prou desenganyat. M'agrada veure'ls a la tele pedalejar i prou. Però ahir quan m'assabentí del 5-0 me'n vaig alegrar força. "Fácil de digerir", deia el fatxenda del Mourinho. Sí, en 5 litres, un per cada gol, d'Almax. No suporte a la gent que per principis crea mal rotllo entre els altres. Com deia un comentari dels espectadors a la TV3: lo del Barça no té mèrit perquè segons Mourinho els contraris es deixen perdre els partits. Salut.

    ResponElimina
  3. Visca el Barça, sí senyor. I visca per sempre l'elegància del seu futbol.

    ResponElimina
  4. I nosaltres que ho vejam, Clídice

    Vicicle, jo també tire de granota per allò que m'he fet cabanyalero. Així és què de blaugrana va la cosa... A mi m'agrada el futbol, però no negaré que no puc fer una lectura només esportiva. Els valors que ara com ara transmeten Florentino, Mourinho i companyia mereixen que els claven cinc gols totes les setmanes. I si és el Barça qui els fa, millor ;)

    ResponElimina
  5. Com em coneixes, Àngels. A Sella, de quin equip són?

    L'elegància del futbol, i la classe dins i fora del camp (sentir a Guardiola després del partit feia goig). Que ens dure molt de temps és menester...

    ResponElimina
  6. Hola! darrerament transite molt pels blocs i sempre acostume a demanar permís per a fer-ho als seus autors.. Així, puc?
    Salutacions des de la Mariola

    ResponElimina
  7. Anònim, estàs en ta casa, només faltava. I més encara si vens des de la Mariola ;) Gràcies, salut!

    ResponElimina