Imatge de la xarxa |
Aquest matí, esmorzant amb uns amics que --entre moltes altres coses-- són un autèntic pou d'erudició i saviesa, i a tall d'una conversa sobre la nostra esquifida memòria històrica, m’han assabentat d’alguns detalls que desconeixia respecte a un assumpte que no deixa de tindre el seu aquell. Si esteu al corrent de la història recent del País Valencià i alguns dels seus protagonistes, potser també vos resultarà cridanera una de les notícies que apareixen en la pàgina 32 de l’edició de La Vanguardia (Española) del dia 6 de juny de 1976; deixe que endevineu de quina es tracta, i de quí parla. No és res que no se sapiguera, evidentment; però se m'ha fet curiós veure-ho tan detallat (amb àlies i tot) i negre sobre blanc en un retall de premsa, encara que la font fóra la Jefatura Superior de Policia del règim. El cas és que, mentre em mirava la notícia en qüestió i pensava sobre les vel·leïtats de la història i les voltes que fa la vida, m’ha vingut també al cap la figura de l’Escurçó Negre i les seues tèrboles i atemporals estratagemes per tal de surar al preu que fóra. I no sé molt bé a què es deurà aquesta associació d’idees, perquè està clar que es tracta de casos tan diferents com dos coses completament diferents dins d’un pot. Oi, Baldrick?
Sempre he dit que Blasco era com la merda: sempre sura. Però finalment, l'aigua clara és un diluent tan fantàstic, que fins eixa porqueria acaba fent desaparèixer...
ResponEliminaTan de bo, Muntaner. La veritat és que se li ha de reconéixer el mèrit d'haver sobreviscut --o millor surat, com tu dius-- en les circumstàncies més diverses i mentre aquells qui tenia al voltant anaven enfonsant-se. Aquesta volta, però, potser ha anat massa lluny: és molt lleig, això de la cooperació... Ja veurem com queda. Salut!
Elimina