"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 16 de juliol del 2012

"Ésser fidel a la sang de la terra..."

Si no ens haguera deixat abans d'hora, fa ja més de cinc anys, Joan Pellicer hauria complert 65 anys la setmana passada. Ens ho ha recordat Maria Josep Escrivà, que li ha dedicat, en el sempre recomanable blog Burrera Comprimida, un sentidíssim homenatge al qual jo no gosaria posar ni llevar ni una sola paraula, i al què acompanya també un video muntat per Salvador Bolufer. L'han titulat "Doneu-me un poc de la vostra saviesa", i només puc recomanar-vos que, tant si vàreu tindre la sort de conéixer a Joan com si simplement vos sentiu admiradors --i deutors-- de la seua immensa tasca d'investigació i divulgació, no deixeu de llegir-lo.


4 comentaris:

  1. No el coneixia, la veritat. Segur que n'has tret i en segueixes traient bons coneixements i lliçons magistrals de les que aprendre.

    Salut company

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'aportació de Joan a l'etnobotànica al País Valencià va ser immensa, tot i que gran part de la seua obra encara resta inèdita. A més, es va fer molt popular per les seues xerrades --tenia una personalitat realment singular-- i per un microespai sobre plantes remeieres que feia a la televisió valenciana. Realment, va ser (i ho és encara) un gran mestre. I ens va deixar massa prompte, malauradament...

      Esperem amb candeleta els teus relats d'icebers i gèisers (espere que haja anat tot molt bé :) Salut i una abraçada!

      Elimina
  2. Sempre és un honor per a tots nosaltres que "La línia de Wallace" acomode els nostres entusiasmes entre els seus generosos espais, i més encara quan es tracta d'evocar la memòria de persones com Joan Pellicer. L'aura benigna de Joan és, en certa manera, partícip de les complicitats que ara compartim. Gràcies de nou, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sabeu que aquesta casa és la vostra sense cap condició i limitació, així que sóc jo qui ha d'agrair-vos la vostra generositat en deixar-nos compartir unes paraules escrites des de l'emoció i l'estima a qui va ser una persona certament excepcional. Gràcies a vosaltres i una abraçada!

      Elimina