"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimarts, 8 d’octubre del 2013

Senyes d'identitat


Entrada de Jaume I a València. Imatge d'Harca


Orgullosament ho sent, i orgullosament ho dic: alcoià, valencià i dels Països Catalans. O, si voleu, alcoià, valencià i bacavès. Però també podria ser alcoià, valencià i catalànic, o fins i tot alcoià, valencià i ibèric; i, si molt m'apureu i de moment, alcoià i valencià, i ja anirem veient. Però alcoià, valencià i espanyol, a mi, ara com ara, ja no m'interessa. Perquè per a ells –ens ho segueixen demostrant cada dia, per si encara no fora prou evident-- ser espanyol significa acatar sense condicions les seues regles i les seues lleis, acceptar el menyspreu i l'esquarterament de la nostra llengua, ofrenar-los glòries --noves i velles-- i rebre molles a canvi; i, al remat, seguir sent dòcils i submisos ("muelles", que deia aquell) i vendre barata la nostra dignitat. I a mi, aquesta (la nostra dignitat com a poble, i el dret a decidir lliurement el nostre futur) és l'única 'senya d'identitat' que em val. I no només quan arriba el 9 d'Octubre. Feliç Diada!








Pels carrers de València aquest 9 d'Octubre. Si fa no fa, el que deiem
 al principi, però en ordre invers i expressat en senyeres...



10 comentaris:

  1. Molt bona diada doncs... defensant la dignitat. Estarem amb vosaltres...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vos sentirem molt a prop, Carme. Gràcies i una abraçada!

      Elimina
  2. quin mal rotllo tenir la diada tan aprop del 12 d'octubre, no? xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que hi ha una conspiració mundial per amagar les nostres Diades: de fet, Colon volia descobrir Amèrica el dia 9, però va fallar per poc. Bin Laden, en canvi, va afinar més ;)

      Elimina
  3. M'identifique totalment amb la teva declaració i reivindicació; només canvie alacantí per alcoià, per allò de la procedència. Evidentment és qüestió ja de dignitat personal i com a poble.
    Bona diada per a tots!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! El sud del País té encara moltes coses a dir. I el camí no serà ni fàcil ni curt, però anirem fent-lo, com a persones i com a poble. Salut i una abraçada!

      Elimina
  4. BONA DIADA,,ESTIMATS PARENTS, I ANIMS QUE JA LI TENIU EL PEU AL COLL A LA "BESTIA".......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot sembla indicar que si, Oliva, però caldrà perserverar: no soltaran el tros fàcilment i ens ho voldran posar molt difícil. I sobretot, cal que posem fonaments sòlids per evitar que una etapa tan nefasta per al País com aquests darrers anys, no torne a repetir-se... Salut i endavant!

      Elimina
  5. Bona diada, 'Alfred', encara gràcies que compartim sentiments.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segur que compartim moltes més coses, Jesús. Però els sentiments són importants, també. Viure mantenint viva la flama... Una abraçada i moltes gràcies!

      Elimina