diumenge, 23 de novembre del 2014

Sobretot, colors




"Els problemes que el clima mediterrani planteja als vegetals admeten, per tant, solucions variades, la qual cosa contribueix a fer dels nostres medis un dels biomes més diversos del món i a encabir, sota l’epígraf de “boscos mediterranis típics”, formacions aparentment tan dispars com els predominants boscos escleròfil·les, les rouredes (i d’altres forests caducifòlies), les pinedes, les avetoses –d’Abies pinsapo, per exemple—, o els boscos de cedres, xiprers, ginebres o savines. Potser, per això, el món mediterrani resulta alhora tan fascinant i tan difícil de copsar."

M'havien dit que era el moment, que enguany pagava especialment la pena, i no he volgut deixar-ho passar. I si, ho reconec: quan he començat a escriure, ho he fet pensant en plantes i adaptacions, en biogeografia, esclerofíl·lies i pigments; però al remat, he decidit optar per l'autocita --que sabreu disculpar-me-- i deixar detalls botànics i explicacions ecològiques per a un altre dia. Perquè, francament, allò que buscava ahir a la Font Roja era, sobretot, la tardor i els seus colors. I ausades que vaig trobar-los.


.




10 comentaris:

  1. Que fantàstics els colors de la tardor... M'han encantat sobretot els colors de la tardor vistos per un forat ( de pedra). És una foto preciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mèrit és de la finestra de pedra, Carme, que està molt ben situada ;) Feia anys que no hi havia a la meua comarca una tardor tan acolorida, i encara que haja estat només una estoneta, pagava la pena gaudir-la. Una abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Moltes gràcies, novesflors! Trobava molt a faltar els colors de la tardor...

      Elimina
  3. Prodigiós.

    I prodigiosa Diània, malgrat tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No podria dir-ho millor, pitxiri. Malgrat tot, Diània no te l'acabes mai... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. La pedra de la primera fotografia m'ha deixat amb la boca oberta. Com el seu forat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. O siga, el que ara diuen :O (vaja, crec que és així...)

      El forat està en un lloc estratègic, perquè a través d'ell s'hi veu el santuari de la Font Roja i és una foto clàssica del paratge. Però mai havia encertat a acostar-me en una tardor com aquesta, i em va agradar l'efecte... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  5. Una meravella.Si em perd busqueu-me per ahí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No has triat malament, Enric. Ara, ja et dic que pot ser que em trobes pedut també per allí... ;) Gràcies, salut!

      Elimina