"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 23 de desembre del 2012

Bones festes




Vint-i-tres de desembre i vint-i-tres graus, aquest matí, passejant pels racons de la Carrasqueta: ha renascut amb força el Sol Invicte, origen remot --diuen-- d'un Nadal del qual hui fem vespra de la vespra. "Feasts have been part of human culture since long before we worshipped a monotheistic god. It is a deep-seated part of our social nature, and humans are arguably the most social animals on the planet", escrivia ara fa un any Elisabeth Cornwell. Trobar els moments, les fites més escaients per celebrar aquestes festivitats consubstancials a la nostra naturalesa social, degué ser també una ocupació important per aquella primera humanitat; i sembla evident, atenent a la seua persistència, que aquest moment de l'any en el que, en el nostre hemisferi, el sol renaix i els dies comencen a allargar-se, va ser una tria encertada. Yalda, Hanukkà, Nadal van vindre després, i jo, ja ho sabeu, sóc també del parer que, en el principi de tot, hi ha --cite de nou a Cornwell-- "la nostra ment social, que indueix a la unió i la companyonia". En qualsevol cas, i un any més, el desig torna a ser el mateix: siga el que siga el que celebreu i amb el nom que ho celebreu, que pugueu fer-ho de la millor manera possible i  amb aquells als qui estimeu. De tot cor, bones festes!





12 comentaris:

  1. El mateix per tu, Pep. Bones festes! A veure si d'ací no res ja estem cremant ninots. I no ho dic per les falles. :)

    ResponElimina
  2. Una abraçada ben forta per a tu també. Intuïsc que l'any que estem a punt de començar ens ha de dur a compartir projectes... I això no pot ser més que un bon presagi. Salut, i bones festes per a tu també, i per a la teua gent.

    ResponElimina
  3. Vege's per on, ací també fem un poc de 'vida social'. Que els deus et siguen favorables!

    ResponElimina
  4. Està fent uns dies preciosos, la veritat. Gaudim-los si podem.

    MOLT BONES FESTES A TU TAMBÉ.

    ResponElimina
  5. Molt bones feste a tu també. No perdes ni els bons moments en companyia ni les ganes d'escriure'ls :)

    ResponElimina
  6. Gràcies pel teu desig.
    Bones festes a tu i la familia. Un fort abrç.

    ResponElimina
  7. Igualment. Que tingues bones festes i un millor any.

    ResponElimina
  8. Molt bon Nadal i bones festes !!!

    I moltes gràcies per les entrades del teu blog, és un autèntic plaer llegir-les.

    ResponElimina
  9. Molt bones festes, per a tu i els teus!!

    Aferradetes ben fortes!

    ResponElimina