"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 14 de desembre del 2012

Signes profètics




Dilluns passat, a Madrid, vaig agafar un taxi el conductor del qual escoltava la Cadena SER i no solament no em va mirar de forma feréstega per l'espill retrovisor quan va sentir el meu accent ("qué, catalán, verdad?"), sinó que fins i tot em va explicar que encara que això de les manifestacions siga una molèstia per a la seua feina, ja era hora de que la gent isquera al carrer a reclamar el que li pertoca. Anit, a València, vaig mantindre una amena conversa amb un altre taxista que escoltava Ràdio Klara i que, en lloc de posar-se a pontificar quan vaig dir-li --prèvia amable pregunta seua-- que em dedicava a això del medi ambient, es va mostrar molt interessat en conéixer la meua opinió sobre el canvi climàtic, els incendis forestals i la urbanització incontrolada. És cert que només agafe taxis de Pasqües a Rams, però a la vista de les meues experiències anteriors amb aquest entranyable gremi --sobretot, en la seua secció Villa y Corte-- , només se m'acudeixen dues explicacions a aquests fets: o bé ha estat una d'aquelles casualitats excepcionals que passen només molt de tant en tant, o bé es tracta d'un signe inequívoc de que la fi del món és imminent diga el que diga la NASA. Per si de cas, la setmana que ve, només metro i autobús, encara que faça tard. Bon cap de setmana!





8 comentaris:

  1. Bon cap de setmana! millor la segona experiència taxista que la de les villa i corte...espero que no siguin signes profètics

    ResponElimina
    Respostes
    1. A València, de tant en tant, t'emportes alguna sorpresa agradable: fa uns anys em vaig trobar un taxista amb un llibre d'Estellés --llegia poesia quan estava esperant en la parada-- i un altre em va contar que va conéixer a Fuster i Carles Salvador. Com circula pel facebook: més que la fi del món, el que fa por és que seguisca igual que ara... Salut i bon cap de setmana!

      Elimina
  2. Gràcies per les anècdotes i també pel Mark Knopfler!!! Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Carme! Tinc una especial debilitat per aquesta cançó ;)

      Elimina
  3. Ara sí que m'has deixat sense paraules. ¿Vols dir que l'empresari autònom i insolidari per antonomàsia comença a pensar que potser un poquet de compromís social no li aniria mal?... No, no és possible. És la fi del món, sens dubte... Ha estat un plaer conèixer-vos. Tenim que fer-se unes cerveses abans del gran esclafit, Alfred. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sorprenent, veritat? Darrerament he hagut d'anar bastant a Madrid, i cada trajecte en taxi ha estat una queixa permanent sobre tanta vaga, manifestació i acampada "que no valen para nada" amb Jiménez Losantos de fons, així que imagina el meu torbament. Ara, que pensant-ho fredament, igual no és la fi del món i només es tracta d'algun virus... En tot cas, a veure si cauen eixes cerveses, que ja toca ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina