"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fusterdijous, 2 d’abril de 2015

M'aclame a tuTornar a Xàtiva sempre compensa: massa Història, i massa històries --de Saiti als Borja, dels maulets a Ibn Hazm i "El collar de la coloma"-- com per a que no hi haja, per més voltes que s'hagen recorregut els seus carrers, algun detall, algun racó, alguna vista en la que mai no s'havia reparat abans. Ja vindran temps de tornar a recórrer altres terres i altres paisatges; però mentre, va bé recordar que ben a prop hi ha llocs, com Xàtiva, que cal conèixer per conèixer-nos també a nosaltres mateixos. Seràs l'ocell, i seràs la bandera...Vam estar a Xàtiva ja fa uns dies --en plena llevantada, com pot intuir-se fàcilment a les imatges de dalt-- aprofitant la recent inauguració del museu de la Casa de l'Ensenyança, de visita també més que recomanable. Tampoc aquests dies de Pasqua podrem anar massa lluny; però el propòsit, en tot cas, és irrenunciable: siga com siga i on siga, aprofitar-los tant com es puga. Per cert: si vos acosteu aquests dies per Xàtiva, no deixeu d'admirar també els 'corets' que embelleixen els murs del castell, i dels què potser algun dia hauré de dir alguna cosa. 6 comentaris:

 1. confesso no haver anat mai a Xàtiva....i pel que veig val la pena per admirar la ciutat la flora , la fauna i la cultura

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. La veritat és que tot i tindre-la tan a prop, jo tampoc m'hi deixe caure massa sovint, Elfree. Però crec que la visita val la pena sense dubte: és inevitable pensar, cada volta que hi vaig, el poc que coneixem els valencians de la nostra pròpia història (i el poc que interessa, a alguns, que la coneguem millor...). Salut i moltes gràcies!

   Suprimeix
 2. ho sento, no tinc pensant baixar més avall d'Amposta aquesta setmana santa

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Vaja, veig que em quede sense comissió, pons... Així no hi ha manera de sortir de pobre...

   Tinc entès que més amunt d'Amposta també hi ha coses interessants. Una o dues, crec ;) Salut!

   Suprimeix
 3. Respostes
  1. Gràcies a tu, Laura. Trobe que és un bon lloc per a una escapadeta històrico-cultural (bé, i tampoc s'hi menja gens malament ;) Salut!

   Suprimeix