"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dijous, 9 de juliol del 2015

Els secretaris (relats conjunts)




--A veure, agafa el mall i el cisell, que diu el Cacic que gravem: en el panell del dia tercer del mes de Kankin, a les deu del matí, perruqueria, i a les dotze reunió amb l'ambaixador de Tulum (no he entès bé si m'ha dit que menjarà amb ell o que se'l menjarà a ell). I que l'uròleg li ha anul·lat la visita del dia setè del mes de Xul, així que pel moment piquem el panell i ja ens dirà la nova data per a que la gravem on toque.

--Buf, i són dos dels panells que estan més amunt... Res, ara mateix m'hi pose; però conste que, sense negar-li la utilitat a açò de les piràmides-calendari-agenda, tinc moltes ganes que a algú se li acudisca un sistema un poc més pràctic...



La meua proposta per als Relats conjunts de juny, estirant un poc --només un poc-- el conegut "simbolisme calendàric" de la piràmide de Kukulkan. I tard, com quasi sempre darrerament; potser necessite una agenda...


Relleu gravat en el panell corresponent al dia cinquè del mes de Cumkú: "A les 19 h, sopar familiar a casa dels sogres. Aniran tots els cunyats".




I ara sense bromes: tot el suport i l'agraïment a la gent que des de fa dos dies està lluitant contra el foc a Montant i Caudiel. I també als companys i amics del Mas de Noguera, que estan desvivint-se per tal que els xiquets i xiquetes que hi estan de colònies --la meua filla Teresa, entre ells-- estiguen passant, malgrat haver estat traslladats a Xèrica per precaució, uns dies magnífics.


8 comentaris:

  1. un relat que s'ha fet esperar i m'ha instruït i tot

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tard, elfree, i com ve sent habitual, amb poc trellat, per no dir gens...

      Curiós, això dels calendaris maies; i complicat, també. Crec que m'estime més el republicà... Per cert, vaja Messidor més calorós que estem tenint enguany ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Que no coneixien el google calendar aquests maies? Pobres...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha qui diu que, de fet, el van inventar ells, XeXu (potser amb una ajudeta de l'astronauta de Palenque). Però els faltava el suport adequat...Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  3. Espero que l'agenda que dius que necessites no sigui d'aquesta mena... pobres, quina feinada!!!

    Ha, ha, ha... sempre aconsegueixes fer-me riure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem avançat molt en matèria d'agendes, Carme, però sempre s'ha de reconèixer els mèrit dels pioners ;) Jo estic buscant-ne una un poc més amanosa; amb tres o quatre pisos crec que ja podria apanyar-me... Salut i una abraçada!

      Elimina
  4. Es diu que "Qui no té memòria ha de tenir cames". Aquí més val que tingui uns bons braços per poder apuntar-ho tot sobre la pedra!

    Molt bo això dels cunyats hahaha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totes dues coses, Roselles: per als dies que cauen al capdamunt de la piràmide, les cames tampoc van gens malament ;) Com diu un vell adagi maia, "val més un martell i cisell curts que una memòria llarga"... Gràcies, salut!

      Elimina