"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 25 de març del 2022

Sobre mullat


Ha plogut sobre el meu cap
hi ha crescut herba molt fresca
i he sortit a passejar
la testa florida i verda
perquè també s'hi han fet flors
com si jo fos una gerra
després ha sortit el sol
i he sentit olor de terra.

Pau Riba, “Cançó setena en colors


Si no m'he descomptat, amb el de hui fa ja almenys deu dies que la pluja, forta només a estones però sempre persistent, no ha deixat de caure sobre aquestes terres, ara si, ben amerades, i els rius, els barrancs i els rierols han reviscolat amb un entusiasme tal que en alguns casos la cosa se n'ha eixit un poc de mare. Sembla que, a molts llocs del País, mai no havia plogut tant en març com ho està fent enguany; en molts altres els registres s'hi acosten molt als màxims coneguts, i encara pot ser que se supere alguna altra marca històrica perquè diuen els pronòstics que ens espera aigua uns dies més. Quant a mi, no negaré que això de caminar sota la pluja, ni que siga convenientment equipat, pot arribar a ser un poc molest, i que alguna estona de treva entre xàfecs i plugims tampoc m’aniria malament perquè això de buscar abelleres amb les ulleres aspergides i vigilant que la càmera no es mulle més enllà de l'estrictament inevitable té la seua complexitat. Però en general, segueix pesant molt més la sensació de que per aquestes terres l’aigua mai no sobra, i que tot el que ara cau ho agrairem més endavant; sense anar més lluny, i si no passa res estrany, en una primavera que tot just comença i que s’anuncia esplendorosa. I al remat, encara hauria de ploure molt més sobre el meu cap per a que la testa se’m posara florida i verda, per bé que no ho descarte que, com açò seguisca així, acabe donant-se el cas. Bon cap de setmana!





Si no m'he descomptat, tampoc en açò, fa ja més d'un mes que allò que cau sobre terres ucraïneses són les bombes i la seua infausta sembrada de mort i destrucció. No fa l'efecte, pel moment, que qui té a la mà detindre-ho vaja a fer-ho, i el final de tot plegat sembla encara llunyà i ple d'incerteses. I tot i que no és molt el que podem fer més enllà de reiterar el desig que tot acabe ben aviat, espere almenys que no ens acabem acostumant i que aquesta guerra no acabe sent, com tantes altres, poc més que una secció fixa en els diaris a la qual fer una ullada --veges tu, aquella pobra gent-- després de veure el temps i els resultats del futbol.




4 comentaris:

  1. Tampoc m'agrada mullar-me massa, però si s'ha de posar la testa florida i verda faré un pensament.😉
    No para de ploure i de mostrar-nos uns cels molt estranys i penso si no hi té a veure tot el que passa al món... la natura és molt sàvia.

    Aferradetes, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat un març estrany, Paula, i molts dies he pensat que el cel gris i tristot s'hi avenia d'allò més bé amb uns ànims que costa remuntar quan un mira les notícies; la natura és sàvia, en efecte, i ja faríem bé els humans d'aprendre'n una mica... Abraçada i moltes gràcies! (i que surta el sol, i que sentim olor de terra...)

      Elimina
  2. Sempre hi ha aquesta impressió: que per més que plogui, mai no sobrarà l'aigua.

    No deixo d'alegrar-me de les pluges, encara que tampoc no m'agrada gaire mullar-me. La meva testa tampoc floreix... he, he, he... però és que de Pau Riba només n'hi havia un.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt gran, Pau Riba, el trobarem a faltar. Quant a la testa, la cosa apuntava més a que ens acabaren sortint bolets, que ausades que n'ha caigut a manta. Ara, fonts brollant i pantans ben plens bé que s'ho valen, i que el cap se'ns hagués omplit de flors... o de xampinyons ;) Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina