"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 30 de novembre del 2012

Llenya




Només han estat uns pocs dies, però quan ho pense em fa l'efecte que entre aquesta entrada i l'anterior ha transcorregut tota una estació: la que va des de la plàcida i plujosa tardor de la setmana passada, fins l'hivern ventós i fred que se'ns ha vingut a sobre quasi sense avisar i que, fins i tot, ha deixat la primera i efímera enfarinada en les serralades de la comarca. Han estat, a més, dies especialment atrafegats de feines i ben adobats amb els maldecaps habituals i algun de sobrevingut, amb la qual cosa encara sembla que haja passat molt més temps des de la darrera volta que vaig trobar un moment per passar per ací. Més ràpid o més lent, en tot cas, el temps va passant i seguirà fent-ho; l'hivern, pel que es veu, ha vingut per a quedar-se, i em tem que la major part dels meus maldecaps (en castellà, maldejefes) encara seguiran durant una bona temporada, així que potser és el moment d'adoptar les mesures oportunes: arreplegar llenya en abundància per encarar l'estació, i començar també a repartir-ne tanta com faça falta quan l'ocasió ho demane. I em sembla ja fa temps que ho demana, a crits. Bon cap de setmana!






Si he de ser-vos sincer, més que repartir-la, sóc jo qui està rebent darrerament la llenya, no precisament d'alzina i, a més, per flancs imprevistos i que creia --innocent de mi-- sòlidament defensats. De fet, i vist l'èxit, he estat temptat aquests dies de canviar el nom de 'la línia de Wallace' pel de 'la línia Maginot'. Pel moment, però, em limitaré a avaluar danys, refer ànims i replantejar estratègies; potser perdrem encara algunes batalles més, però la guerra serà llarga...







10 comentaris:

  1. Tu el que has de fer és replegar llenya de la bona, la que escalfa en moments durs...com l´hivern, per exemple. I si cal repartir-ne( que és evident que si) doncs estar ben preparat per repartir-ne més que per replegar-ne, que ja en tenim prou!!

    Aferradetes, ben fresquetes! (que per damunt de Tramontana avui ja hi havia neu)
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, lluna! De llenya de la bona n'he fet bon recapte, que ja refresca i s'agraeix l'escalforeta (per al cos i per a l'ànima). De la que ens cau sense voler, vaig aprenent a esquivar-la, però reconec que no sempre encerte i alguna llenyà acaba caient-me a sobre. Almenys, sembla que també comença a arribar-li el torn a qui se la mereix de sobres... Es fa llarg d'esperar, però tot arriba.

      Ací hem tingut també l'Aitana enfarinada uns quants dies :) Una abraçada i bona setmana!

      Elimina
  2. Poques coses són tan agradables com l'oloreta de la llenya cremant a les llars pujant l'Oronet al seu pas per Nàquera, Serra o els xalets de les contrades. De fet, m'estime molt pedalar a l'hivern, i aquesta és una de les raons. Dels maldejefes, sembla que la seua consigna siga morir matando. Fins i tot de qui no t'ho pensaves. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La bicicleta --o les caminades-- a l'hivern tenen quelcom especial, amb aquella sensació de l'aire fred pegant a la cara. També a mi m'agrada l'hivern. Si més no, allò que en aquestes terres mediterrànies anomenem així.

      Ja fa unes setmanes que l'Alcudieta fa eixa olor a fum de llenya que dius, i que transmet una calidesa que va més enllà de la simple combustió: olor a llar, en tots els sentits de la paraula... I quant als quefes, ni més ni menys que el que tu dius; i probablement, a mesura que la descomposició s'accentue --i ho farà ben ràpidament-- serà encara pitjor. Prudència, doncs, i bona cintura per esquivar-les. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  3. amb la llenya val més aplegar-la que no rebre-la! i encara menys repartir-la ....espero que els malsdejefes remeti i minvi...per altra banda no et recomano la línia maginot que t'atraparan per darrere! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per això ho deia, Elfree: et penses que tens defenses suficients, i van i t'arreen per les Ardenes... Però fins i tot d'aquesta llenya (de la que rebem sense haver-la demanat) s'aprén. Moltes gràcies i bona setmana!

      Elimina
  4. Ànims doncs, amb aquests cops de garrot que estan caient. Si et donen llenya guarda-la per quan arribin dies més freds i així et podràs escalfar, mentre aquests altres potser s'hauran quedat sense cap tronc i ja veurem com aconsegueixen l'escalfor necessària per superar l'hivern.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, porquet! L'arreplegarem tota, que l'hivern serà llarg. Però tard o d'hora ens arribarà la primavera... Salut!

      Elimina
  5. Ara ja de pont, no? No agafes llenya si no és per a escalfar-te i, encara menys, "t'allenyes" a tu mateix.

    Feliç hivern!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De no-pont, Cinderella; però demà ja es divendres, així que tot i que em tem que serà un dia rebolicat, espere que es faça curt.

      Miraré això de no "allenyar-me", que reconec que de vegades si que tinc certa tendència. I quant a l'altra llenya --la bona-- ací està cremant a la llar, com ha de ser ;)

      Que tingues tu també un bon hivern!

      Elimina