"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 5 de novembre del 2021

A casa

Superat el breu però intens parèntesi de llunyania del cap de setmana passat, torne de nou a l'àmbit de les proximitats, a les quals i de fet he pogut dedicar, aquesta setmana i per motius de feina, alguna de les estones que de tant en tant em permeten eixir del despatx. Paisatges de tardor, per bé que marcadament diferents, a la Marjal de Pego i Oliva i al Carrascal de la Font Roja: tots els reflexes de l’aigua, en el primer cas, i tots els colors del bosc --del verd al roig, o viceversa-- en el segon. Molt probablement, i a banda de complir amb la tradició de visitar la Fira de Tots Sants de Cocentaina --prolongada enguany un cap de setmana més per veure de reduir, sembla que sense massa èxit, les també tradicionals aglomeracions de visitants--, part del cap de setmana que tot just comença se n’anirà en seguir gaudint dels atributs tardorencs pels paratges que em queden més a prop. Però sobretot, crec que aquest serà un d’aquells caps de setmana, propis també de l’estació, en que allò que més abelleix és quedar-se a casa. Perquè les llunyanies estan bé, sense cap dubte; però anar-hi cansa. I perquè encendre --per primera volta enguany-- la llar, i seure davant el foc amb un poquet de condonyat, un gotet d’herbero i un bon llibre a les mans, no deixa de ser una forma tan bona com qualsevol altra de gaudir de la tardor. O almenys, a mi m'ho sembla.




A banda de l’inevitable cansament acumulat, la pel demés magnífica escapada a l’Atlas ha tingut com a conseqüència imprevista una avaria a la càmera de fotos que m’ha privat, sembla que temporalment, de poder-la fer servir. Pel moment, vaig tirant mà d’una de prestada i del mòbil quan es pot, però sense que abans les meues fotos foren res d'extraordinari, trobe que no és el mateix, així que espere que sabreu disculpar-ho. Que descanseu, també, si fora el cas, i bon cap de setmana!







6 comentaris:

  1. No puc estar més d'acord amb tu sobre les diferents maneres de gaudir de la tardor. Les teves fotos, malgrat l'averia de la càmera, són unes molt boniques fotos de tardor. I avui mateix, a casa hem decidit que aquest cap de setmana començarem a encendre la llar de foc. I doncs, a gaudir d'aquest benestar, també a l'interior de casa que tant ens agrada.

    Bon cap de setmana, Pep!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquestes terres de pi i carrasca costa trobar rastres de tardor, que es limiten a llocs contats; però enguany, on es deixa veure l'estació (com als boscos mixtos de la Font Roja) ho està fent de forma esplendorosa. Així que la tardor ideal potser siga gaudir del paisatge, i tornar després a casa a la vora de la llar ;) Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Uns colors de tardor magnífics, malgrat tot.
    Enyoro la llar de foc, crec que és de les coses que més trobo a faltar des de que vaig canviar de casa. Tot i així, també m'agrada passar aquests dies plujosos i ventosos a casa, prop de l'estufa deixant passar el temps.

    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llar de foc té un encant especial, sense dubte, i tot i que potser no és massa pràctica si que dóna una sensació d'acolliment que m'encanta. Però amb llar o sense, poder recollir-se a casa quan l'oratge està marejat (o, simplement, quan el cos ho demana) i deixar passa el temps és una sensació meravellosa... Abraçada gran i moltes gràcies1

      Elimina
  3. De la Marjal a la Font Roja, bona manera de marcar territori i molt bona època per gaudir dels canvis que s'hi produeixen!
    Molt bonic

    ResponElimina
    Respostes
    1. De parc natural en parc natural ;) De tant en tant, poder escapar del despatx i els papers és un luxe, i més en aquesta època: la Font Roja amb uns colors de tardor com feia anys, i la Marjal amb aigua pertot arreu i un festival d'àguiles (pescadora, cuabarrada i un parell de serperes) que feia goig de veure... Salut i moltes gràcies!

      Elimina