"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dissabte, 23 d’abril del 2022

Colors de festa

Amb enyors inevitables perquè hi ha absències que pesen encara més en dies com aquests que vam compartir tantes vegades, però també amb la immensa alegria de retrobar-nos, una pandèmia després, amb tot allò que fa que, per a molts de nosaltres i malgrat tot allò que encara queda per fer, aquestes festes siguen molt més que unes festes, i no em feu explicar-ho amb paraules perquè realment no sabria com dir-ho sense haver de recórrer a un rastre de tòpics... Ahir les Entrades, hui el dia del Patró (feliç Diada!), aquests dies, com cantava l’Ovidi, ballen colors de festa al meu poble Alcoi, i els vivim i els viurem amb enyors i alegria i músiques i focs, com pertoca a unes festes que són més que unes festes perquè mouen i remouen emocions que costen d’explicar, com tantes altres coses que van directes al cor. O que venen des d’ell, que ve a ser el mateix. 










8 comentaris:

  1. Les festes sempre tenen els dos costats: alegria per la mateixa festa, els retrobaments, la socialització... i més enguany, i per l'altre costat, l'enyor i el record dels que ja no estan, que es fa més present en els actes i moments que compartíem. A gaudir, Pep, que enguany és especial.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, Rafa. Enguany ens ha faltat gent a la que estimàvem molt i que s'estimava molt també la festa, i això les ha fet bastant estranyes. Però hi ha hagut també l'alegria de retrobar-se amb molta altra gent, i el propòsit ferm de passar-les el millor possible, que per a això ha calgut esperar tant; i diria que bàsicament --i sense abusar del cafè-licor més del que ha estat estrictament necessari-- ho hem aconseguit... Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Ens has dut un trosset d'aquesta festa gran. A les imatges, de vegades, hi manquen els sentiments, que deixes ben clars amb les teves paraules.
    Bona Diada per a tots i totes!.🥂📚📖✨

    Aferradetes ben fortes, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Paula :) A mi, en aquestes festes, els sentiments em venen sobretot per la banda sonora, fins el punt de deixar escapar més d'una llagrimeta, i potser enguany encara més: la música, imprescindible, però també el soroll de la pólvora i els trons... Al remat, totes les festes són grans per a qui les fa i les viu, i nosaltres, aquesta, la vivim des del més profund... Salut i abraçada!

      Elimina
  3. Quin post més emotiu, Pep! Has definit ben bé el que és la festa en si, una barreja d'alegria i tristesa a parts iguals sobretot quan una es va fent gran. Recorde que la meua iaia no podia escoltar a la banda de música quan passava pel carrer perquè se'n recordava de mon pare, que tant li agradaven els pasdobles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Carme. Jo també ho veig així, a mesura que ens fem majors anem acumulant records i vivències compartides, i quan en falten aquells amb qui les vam viure es nota, i molt... Enguany se'ns han ajuntat unes quantes coses: els dos anys sense festa, el primer que les meues filles les passen fora, la gent que s'ha quedat pel camí pel maleït coronavirus i qui encara està barallant-se amb la malaltia... Era precís que les visquerem d'una forma especial, i hi ha hagut emoció, però també alegria. I a l'any que ve, més i millor. Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  4. Que boniques són aquests festes, i quina sort poder retrobar-les! Els enyors inevitables, jo sempre me'ls intento prendre com una bona ocasió de recordar els que ja no hi són, amb les anècdotes concretes que vénen a tomb en relació a la festa.

    Una abraçada, Pep!

    ResponElimina
    Respostes
    1. També nosaltres ho hem tractat de viure així, Carme, i hi ha hagut moments un poc difícils perquè hi ha pèrdues encara massa recents, però al remat vull pensar que aquells que ja no hi son també s'estimarien més que fora així. I amb tot (amb els enyors, i amb les alegries), crec que han estat unes bones festes :) Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina