"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimarts, 2 de novembre del 2021

Muntanya, i més

Ha estat una escapada curta, a penes de divendres a dilluns, i ja m'hauria agradat poder allargar-la una mica més. Però amb tot, l'ocasió s'ho mereixia, i no només per l'oportunitat de tornar de nou a l'Atles i el Toubkal a gaudir de la muntanya, que també: aquesta volta, es tractava sobre tot de fer una mà a les activitats que acaba d'encetar a la zona l'Associació Toubkal Rock, i que bàsicament tenen com a objectiu la cooperació amb la població local per al desenvolupament de les activitats de muntanya en la zona més enllà de la pràctica actual del trekking (majoritàriament centrat en l'ascens al cim del Toubkal) i sota criteris estrictes de responsabilitat social i mediambiental. Com podeu veure a la web del projecte --promogut i coordinat per Pako Crestas i que compta ja amb més de trenta membres-- en aquesta primera fase està treballant-se sobretot en "crear diferents escoles o sectors per a la pràctica de l'escalada esportiva en tres zones ben diferenciades: Imlil, Sidi Chamharouch i proximitats dels refugis Toubkal". Quant a mi, és precisament en els aspectes ambientals on tractaré d'aportar el meu granet de sorra, de forma que les activitats que es vagen promovent no solament siguen compatibles a llarg termini amb els excepcionals valors naturals de la zona, majoritàriament inclosa dins d'un parc nacional, sinó que també puguen contribuir de forma activa a millorar el coneixement i la conservació de la flora i la fauna, i la implicació de la població local en aquesta tasca. Ja aniré contant-vos si de cas, perquè el projecte es troba encara en les seues primeres fases, queda molta feina per fer i aquesta ha estat, per la meua part, una primera presa de contacte. Però hi ha il·lusió, molta, per dur-ho endavant, i poder compartir aquests dies, a peu de paret, amb qui està posant-lo en marxa des d'ací i des d'allí, ha estat un plaer i un privilegi. Així que ja ho veieu: hi ha hagut muntanya, i de la bona; però també aquesta vegada, molt més que això. 







10 comentaris:

  1. Deuen impressionar aquests paisatges al natural.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho fan, xavier. Els paisatges, i la gent, que em tenen el cor robar... Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Em sembla esquerp i bell a la vegada! Quina escapada! Emocionant, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho ha estat, Carme :) Molt curta per al que m'hauria agradat, però tornar a aquestes muntanyes sempre paga la pena, i fer-ho a més amb gent especial, com la que està movent el projecte, un autèntic luxe. Espere poder tornar-hi prompte... Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  3. "Pujar amunt fa suar", diuen per ca nostra, però les vistes són impressionants.

    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona sentència, Paula, i ben encertada :) Ara, en pondre's el sol, la fresqueta ja es notava... Salut i abraçada!

      Elimina
  4. Vaja, un altre projecte molt interessant, ja ens contaràs! Eixe entorn també té el seu encant.
    El Toubkal Rock sembla el nom d'un festival de música, et vas emportar la quitarra? hehe! allí sonaria molt bé!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, un poc festivalero si que queda, el nom...Al remat potser acabarà sent "Toubkal climb" o alguna cosa així, però el rock sempre queda bé. I a la pròxima no descarte dur la guitarra, per si de cas ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  5. Quin projecte més interessant, i quina sort poder formar-ne part i viure-ho sobre el terreny!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, XeXu! Tot i que a penes acaba de començar, el projecte pinta molt bé i té molt bona acollida a la zona; així que ja veus, encara ens queden ganes d'embolicar-nos en mogudes com aquesta, que crec que està molt bé ;) Content de llegir-te, abraçada i fins prompte!

      Elimina