"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimecres, 21 de novembre del 2012

Potser en un futur (261é joc literari)




DESCOBERT UN IMPORTANT JACIMENT DE L'EDAT DE PLÀSTIC
El seu estudi aportarà noves dades sobre aquesta etapa pràcticament desconeguda de la història humana


Barcelència, 21 de novembre de 3785 (Resum d'Agències). Investigadors de l'Institut d'Arqueologia Multiespecífica i Pluriplanetària de la Universitat Intergalàctica de Morella (UIM) han descobert el que podria ser un dels jaciments més importants de l'anomenada Edat de Plàstic en aquest sector del planeta. Ubicat en un punt no precisat --per motius de seguretat-- de la Conurbació Catalenciana (Perieuropa Meridional), el jaciment està permetent recuperar diversos materials datats pels arqueòlegs en els últims segles dels Temps Prepostatòmics, fa més de mil set-cents anys.

L'equip multidisciplinar, format per dos humans, disset androides i un bonobo, ha recuperat fins el moment diverses peces que formen un conjunt heterogeni i sorprenent. Destaca, per la seua originalitat, el que podria ser una mena d'exvot en forma d'extremitat humana, així com la representació d'una espècie de vehicle compost i multicolor que demostraria que en aquest moment històric els mitjans de transport encara mantenien el contacte amb la superfície terrestre mitjançant arcaics esferoides plans. Altres objectes trobats en l'excavació estan encara sent analitzats pels especialistes de l'Institut, que els han qualificat com a "guais".

A falta de noves investigacions, l'equip responsable treballa sobre la hipòtesi de que el conjunt recuperat fins ara tinguera una finalitat ritual o religiosa. De ser així, el jaciment --que podria correspondre a alguna classe de santuari-- esdevindria un referent, a nivell de Sistema Solar, per al coneixement de les antigues religions humanes i, en particular, per a l'estudi del culte conegut pels paleoteòlegs com a neoliberalcapitalisme, religió predominant en el planeta en els segles en què se situa cronològicament la troballa i de la qual només se sap que va acabar autodestruint-se per causes encara poc conegudes.



(La meua proposta per al 261é joc literari de Jesús M. Tibau. D'acord, m'ho faré mirar...)





18 comentaris:

  1. Molt aconseguit el format notícia i molt divertides algunes de les pinzellades futuristes. O, com diuen els catalencians: guai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sergi! Als meus amics arqueòlegs els faig la punyeta de tant en tant qüestionant-los (en broma) les interpretacions d'algunes troballes. I ves a saber que pensaran de nosaltres els arqueòlegs de d'ací dos-mil anys... Salut!

      Elimina
  2. Si t'ho fas mirar et diran que és boníssim, Alfred. Has fet una bona comunicació de la troballa, molt divertida amb tocs de ciència ficció molt versemblants. Que guai!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El puntet friqui, Sílvia, que em surt a poc que m'encante ;) Salut i gràcies!

      Elimina
  3. Doncs a mi m'ha encantat el teu text i l'he trobat molt divertit.

    Conclusió: no t'ho facis mirar que ens ho passem molt bé!

    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Carme :) Ja ens va bé un poc d'humor en aquests temps... prepostatòmics.

      Elimina
  4. mmmm...estic pensant si et puc contractar pel noticiari local. Necessitem una persona "guay", amb coneixements de l'espècie humana que tant de mal va fer al planeta Terra. Salutacions!

    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és parlar-ho, lluna ;) Però crec que l'espècie humana cada volta resulta més difícil de comprendre... Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  5. Suposo que la destrucció ha estat culpa dels catalans, no? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha diferents teories, Jesús. La pedrojotaramirista, en efecte, defensa que els independentistes catalans van causar un cataclisme tectònic que va alterar el clima del planeta amb conseqüències irreparables. Altres investigadors, però, s'inclinen per atribuir-ho a una fractura en la corfa terrestre provocada per l'acumulació incontrolada de milions per part d'un polític valencià. Salut i gràcies a tu!

      Elimina
  6. Respostes
    1. Gràcies, novesflors! La història-ficció sempre dóna joc ;)

      Elimina
  7. ostres Alfred, ple d'imaginació desbordant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que imaginació, Elfree? No voldries dir "capacitat endevinatòria"? ;) Moltes gràcies!

      Elimina
  8. Aposto pels independentistes...sempre tenim la culpa.
    Per cert, ja he resolt l'endevinalla, ningú més s'hi animava.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És aposta segura, Màrius: m'ho ha confirmat Rajoy fa una estoneta. Però al pas que anem, tampoc pot descartar-se totalment un (presumpte) cataclisme produït per l'acumulació de (presumptes) corrupcions...

      Gràcies per l'endevinalla. Indubtablement, he de practicar més, que ho tinc molt abandonat ;) Salut!

      Elimina
  9. Se't dóna molt bé això de situar-te a l'any 3000 i pico. I sí, fest-ho mirar, tot i que es nota q has gaudit! (i nosaltres també!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. En diuen "fugir cap a endavant", Cinderella, però reconec que igual me n'he passat un poc: si m'encante, em trobe de cara amb algun morlock... Moltes gràcies i endavant! :)

      Elimina