"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 10 de maig del 2015

El nord del sud




Tot i que sent per elles una especial (i crec que justificada) debilitat, les comarques del nord del País --l'Alcalatén, els Ports, el Maestrat-- em queden, ara com ara, massa lluny com per deixar-m'hi caure amb la freqüència que voldria. Així que, en presentar-se l'ocasió de tornar a aquelles terres de moles i barrancs, era difícil no tractar d'encaixar totes les peces per veure d'aprofitar l'oportunitat. I al remat ha pogut ser, i ha estat a Cinctorres, on feiem enguany la Setmana de la Biodiversitat. Des d'allà me'n porte, cap al sud, molt bones estones, un bon grapat d'imatges, la sensació d'haver après molt, i l'enèsima confirmació --sota la forma, en aquest cas, d'un camió de cara i sense frens; ens va anar d'un pèl-- que açò són quatre dies i s'han de passar el millor que es puga. Collita suficient, en tot cas, per a una bona temporada; fins a la pròxima oportunitat que puga aprofitat-se, o fins que el temps i les circumstàncies facen que aquelles comarques deixen de quedar-me tan lluny, molt més del que voldria.








4 comentaris:

  1. He clicat sobre les fotos per contemplar-les a mida més gran.
    Totes són molt ben fetes.
    La nuvolada rere l'ermita l'empeny amb força.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, xavier! Mèrit, com sempre, dels paisatges, que ho posen fàcil...

      La nuvolada anticipava la tempesta que ens ha sacsat aquest diumenge passat, i que s'ha endut per davant uns quants corruptes i una bona colla d'inútils i deshonrats. Salut i una abraçada!

      Elimina
  2. En una època en la que em movia força més que ara hi anava sovint per aquesta zona. Realment te paratges molt interessants. Encara que de paratges interessant n'hi ha en molts llocs. La llàstima és que no tenim temps per a gaudir-ne de tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment és una zona molt singular, Laura; jo tampoc no hi puc anar ara amb la freqüència que m'agradaria, però almenys una volta a l'any --i si pot ser, en tardor-- tracte de fer el possible per acostar-m'hi. I amb els hotelets rurals que han anat obrint-se en molts pobles --alguns d'ells, espectaculars-- encara millor... Tens raó, massa coses per veure i massa poc temps per gaudir-les; almenys, no deixarem passar les que tenim més a prop... Salut i moltes gràcies!

      Elimina