"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 15 de gener del 2016

Desig


Va haver de fer memòria per recordar quan havia estat l'última vegada, i fins i tot es va espantar una mica en reparar en tot el temps que havia passat ja des de llavors. Amb raó en tenia tantes ganes, va pensar: un període tan llarg de privació no podia ser gens saludable per a una persona sana i amb les necessitats normals. Perquè tampoc és que abans, quan era més jove, les coses foren com per llençar coets; però almenys, llavors, hi havia una certa previsibilitat entre volta i volta, i una mena de convenciment de què, fins i tot quan venien mal dades i les ocasions es distanciaven entre elles més del que hagués volgut, no calia patir massa perquè tard o d'hora s'esdevindria i tot tornaria a seguir el seu curs natural. Mai, en aquells temps que ara se li figuraven com a remots, havia arribat a sentir aquesta feixuga sensació de carència, quasi diria que de penúria, com si mai més anara a passar... Amb tot, es va dir, quedar-se tancat a casa lamentant la seua sort tampoc no anava a arreglar res. Es va dutxar a consciència, va posar-se la seua millor roba, i es va disposar a eixir al carrer a provar sort. "Hui segur que si", va pensar encara mentre es feia una una última ullada a l'espill. "Hui plou".




Doncs mira, si: hui, després de moltes setmanes de cel ras i ponent pertinaç, ha plogut. Però ha estat poc, molt poc, per al que faria falta i per al que a molts ens hauria agradat. De fet, ara mateix, el cel torna a estar blau, i tot sembla indicar que gener se'ns acabarà esmunyint sense haver eixit, ni de bon tros, de l'abstinència. Ja veurem si a febrer, o potser a març, o si al remat haurem d'anar a Santiago si volem veure ploure... Bon cap de setmana!






(PS: tot i que no ve molt al cas, i per si no ho heu vist encara, no puc estar-me de suggerir-vos que feu una ullada a aquest enllaç, amb un fragment del concert que Luar na Lubre va compartir a Alcoi amb el grup de dolçainers "la Degollà". I ja em direu...)



8 comentaris:

  1. Per aquí dalt, no ha arribat la pluja.
    Aquest matí, tot just ha espurnejat 5 minutets... res...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cosa no va bé, Carme. Ací també han estat quatre gotes, i això és tot el que hem arreplegat després de mes de dos mesos llargs. I ja es veu que a mi, açò de la sequera, m'afecta bastant el trellat... Salut i moltes gràcies! (i que ploga prompte, també)

      Elimina
  2. entre la sequera i la calor anem malament , les plantes es pensen que som a la primavera ...ara almenys sembla que ja fa fred i esperarem la pluja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Han passat els dies i, almenys pel sud, el fred i la pluja segueixen fent-se esperar... I no sembla, pel moment, que vaja a millorar: també ací vivim una primavera anticipada i impròpia, i no negaré que això té alguna cosa bona --només he hagut d'encendre l'estufa uns pocs dies. Però a mi em passa com als cirers: necessite passar el meu fred per a anar bé... L'esperarem, dons. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  3. La pluja és una necessitat vital, igual com la que entre línies sembla llegir-se en el teu relat.
    La música i la magnífica veu de Luar na Lubre fan de bon escoltar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé a que et refereixes, xavier. Jo només parlava de la pluja... ;)

      Ara com ara són un dels meus grups de música tradicional preferits; malauradament, no vaig poder anar a escoltar-los a Alcoi, però em conforme --quin remei-- amb la gravació... Moltes gràcies, salut!

      Elimina
  4. Tant de bo plogués tot el que cal, però amb trellat, eh?, que ja ho deia Raimon...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va haver un moment, aquests últims anys, que semblava que algú havia dut la pluja a escola i li havia dit com havia de ploure. Però la il·lusió ha durat poc: tan de bo ploga prompte, que la pluja fa de mal enyorar... Salut i moltes gràcies!

      Elimina