"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 27 de juliol del 2012

Paraules màgiques

Dubte, encara, entre l'opció d'interpretar el mític episodi de Draghi amansint la prima de risc com una demostració palpable i commovedora de l'infinit poder de la paraula, o bé acceptar simplement que el sistema que decideix sobre les nostres vides i hisendes --i que canvia d'opinió de forma tan radical com sorprenent-- és en realitat una broma macabra perpetrada per una banda de psicòpates borratxos i, per tant, totalment impenetrable a cap anàlisi racional. Fins i tot, si no fóra divendres, potser em detindria a analitzar els possibles significats ocults d'una part de l'arcana invocació (ja sabeu, aquella que diu "farem el que calga...") que, sense voler semblar irreverent, si que m'inquieta una mica: quasi sempre, el que ha calgut fer ens ha eixit, als simples mortals, per un ou de la cara. Però com que és divendres, millor canvie reflexions per cerveses i hipòtesis per rises, i dilluns Cthulhu proveïrà. Total, igual d'ací una estona Draghi diu --o no diu-- alguna altra cosa, i se'n va tot a fer punyetes... Bon cap de setmana! (i, com proposa Carme, posats a pecar que no siga d'infelicitat).


Draghi ordenant als mercats que es relaxen, crec:
 "Believe me, it will be enough"






14 comentaris:

  1. Si haguera una mica de vergonya, els barrancs estarien plens amb tota aquesta gentola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entenc que estigues enfadat, Jp, però hem de ser civilitzats: millor en un abocador controlat, o en el seu defecte compostar-los. Són massa tòxics per tirar-los per ahi...

      Elimina
    2. he, he, he... sempre li dic a Jp, que em fa riure, però avui, Alfred has estat tu que m'has fet esclatar. Compostar-los! :) :D :D :D

      Jo ja ho sospitava, però veig que no són la única... aquesta frase m'ha convençut: "una broma macabra perpetrada per una banda de psicòpates borratxos i, per tant, totalment impenetrable a cap anàlisi racional"

      Hi estic totalment d'acord... totalment.

      Bon cap de setmana i si voleu us convido a pastes seques... ara les vaig apujar al blog... ja han sortit del forn.

      Abraçades a tots dos.

      Elimina
    3. Ja que no serveixen per a molt més, almenys que puguem aprofitar-los com a adob, Carme ;) Ara, crec que si posem un contenidor per al cas ("Només gentola") no guanyariem per buidar-lo...

      Ei, que no et vaig dir res de les pastes! Boníssimes, com sempre :) Una abraçada!

      Elimina
  2. Bon cap de setmana, sigues tan feliç com et siga possible. I després passaré jo també per ca la Carme, a agafar-li una pasteta, que quan he passat abans encara no les tenia enllestides.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, novesflors! Espere que tu també hages tingut un bon cap de setmana. I que passes un molt bon estiu!

      Elimina
  3. Paraula màgica...divendres!!

    Bon cap de setmana i que siguis feliç amb tot el que et vengui de gust.
    Una aferraeta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, lluna :) I a aquestes alçades de l'any i amb les vacances fent-se esperar, encara una miqueta més màgica... Una abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  4. Com diuen els benparlats, clar breu i concís. Com diuen els bròfecs, de puta mare. Com diuen ens entusiastes, genial. Com diria la meua àvia, Maria la Morena, tens la gràcia a arroves. El sentit de l'humor és un valor molt perseguit pels bufanúvols i pels "mercats", però amb eixa forma d'escriure el recuperarem prompte. La situació és tragicòmica i, ja que ens toca patir la part tràgica, està bé que gaudim també la part còmica. Estic segur que els déus del trellat miren amb bons ulls aquesta classe de pecats. Així doncs, pequem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que, una vegada més, teniu tota la raó, amics; no en les immerescudes lloances --que tot i això s'agraeixen moltíssim, i més venint d'on venen-- sinò en la intolerància a la ironia que demostren els que ens governen i aquells que els governen a ells (diguem-los "mercats" perquè estem en horari infantil). Estan tan convençut de la seua sagrada missió, que no es conformen amb explotar-nos, sinó que damunt ens exigeixen devoció absoluta i gravetat en el gest (impasible el ademán...). Sense descartar que algun dia calga fer servir altres armes igualment expeditives --ja siguen malls de miner com serres de bomber-- colpegem-los fort amb aquella ironia de la que sou autèntics mestres. Salut (i bons pecats!)!

      Elimina
  5. Amb una mica de retard em sume als elogis anteriors. Açò del BCE és una mena de 'ábrete sésamo' !

    Bon inici de setmana ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, Cinderella. La sensació que tinc sovint és com l'acudit aquell de El Jueves que circula per les xarxes, i en el què un periodista li diu a la Soraya: "Cuando no les vemos, se rien de nosotros?"... Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  6. Aquests sistemes tan eteris, corruptes i perversos ja ho tenen això. Creen líders on no n'hi ha, mestres de la paraula en aquells que no l'haurien de tenir, i dominadors de les regles del joc quan ni tan sols el joc és net... bfffffff, serà que és dilluns!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que el dilluns influeix, porquet, però només un poc, perquè hui ja es dimarts i ho seguisc encñés... Realment és així: un sistema basat en anàlisis pseudocientífiques administrades per una casta d'"escollits" amb l'únic objectiu de seguir dominant a la majoria de la gent i mantenir els seus immensos privilegis. Algun dia ens adonarem que ens som molts més --o ens apretaran tant que ja no tindrem res a perdre--, i a veure llavors que passa... Salut i endavant!

      Elimina