"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimecres, 20 de març del 2024

Batalles

Entre el Penyal d’Ifac i la Punta de Moraira, i encara més enllà cap al nord i cap al sud fins on la vista abasta, el territori urbanitzat domina aclaparadorament el paisatge. Quasi tot el trajecte del camí, presentat com a passeig ecològic, discorre de fet per l’espai sovint minúscul que separa els murs dels xalets i la vora dels penya-segats, i que només molt puntualment s’eixampla per deixar lloc a algun retall, quasi sempre oportunament integrat com a zona d’esplai o de descans per a residents i passejants, de la singular vegetació d’aquest sector del litoral de la Marina Alta; poc més que migrades restes del naufragi, no puc evitar pensar cada volta que m’aprope a aquesta costa que m’estime especialment i que trobe malgrat tot bellíssima, i és a aquesta bellesa innegable --causa última de tot plegat, pense també aquesta vegada-- que m’aclame. Si més no encara ens queda la mar, la nostra pàtria antiga; i la Punta de Moraira i el Penyal d’Ifac, a un extrem i a l’altre del recorregut, per donar testimoni de que no totes les batalles es van perdre. Almenys, no per complet. 





4 comentaris:

  1. Quins paisatges!!!
    Et quedes bocabadada mirant-los.

    Aferradetes, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També a mi em semblen uns paisatges preciosos, Paula, i de fet diria que em recorden molt a alguns mallorquins (també, ai, pel que hem fet amb ells...). Amb tot, i amb els anys, he hagut d’aprendre també a posar de tant en tant entre parèntesi les batalles guanyades i perdudes, i encara que siga només per una estona limitar-me a mirar bocabadat la mar i els seus paisatges... Abraçada i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Quina costa més bonica malgrat el que dius de la urbanització d'aquestes zones! Preciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La bellesa és, en el fons, la raó de tot plegat, Carme. I també he de reconèixer que, si fera una enquesta, crec que a una majoria significativa de la gent (i no solament la que hi va de visita; també, i especialment, als aborígens...) li sembla que ja està tot ben bonic tal i com està ara, que abans tot eren brosses i bancals perduts. Almenys, que allò que s’ha pogut salvar de l’asfalt i el formigó no es deixe perdre, i que les lliçons que hem après ens servisquen també per no haver de repetir una volta i una altra la mateixa errada. I com li deia a Paula, res de tot això no lleva per a que cada volta que hi vaig tracte de gaudir bona cosa de la mar, el paisatge... i un bon arròs a banda 😉 Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina