"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dijous, 21 d’agost del 2014

A mitjan




O, potser més pròpiament, hauria d'haver dit "a dos terços"... Avança l'agost, i amb ell unes vacances que,  tot i que inevitablement condicionades --també enguany-- per les circumstàncies familiars, van fent notar els seus efectes benèfics i reconstituents: al remat, en els temps que corren, no és poca cosa poder deixar temporalment de banda els maldecaps de la faena, i a mi --ho reconec-- em feia molta falta mirar-me les coses amb un poc de perspectiva. I, entre unes coses i altres, he pogut començar --i acabar-- llibres llargament postergats, fer alguna becadeta quan les condicions han estat propícies i, fins i tot, cavil·lar una mica amb calma i assossec, que hi ha decisions a prendre i no sempre és fàcil encertar amb la pregunta correcta. Potser, posats a fer balanç i per objectar alguna cosa, diria que, a aquestes alçades de les vacances, he pogut fer molt menys exercici del que hauria volgut, i m'han faltat, també, temps i ocasions per deixar-me caure amb més freqüència per ací. Encara em queda, però, un terç d'agost per veure d'esmenar-me, ni que siga només un poc: a falta d'una pluja generosa, qualsevol plugim pot fer paper. I convé estar preparat per aprofitar-lo.


Gerra soterrada, amb el propòsit aparent d'emmagatzemar aigua, junt a les restes d'un mur de pedra --potser el que queda d'una antiga cabana de pastors-- a l'Alt del Morral, a prop del cim del Benicadell. Molt a prop, també, dels lligaboscs que recollien els ruixims de la boira entre les seues fulles. 








12 comentaris:

  1. Ja se sap que durant les vacances no fem tot el que voldríem fer, i menys si alguns imperatius familiars ens retenen. Encara queden dies per esmenar les faltes, però jo no apostaria gaire per algunes coses, hehehe. Descansa i aprofita el temps de la manera que més et convingui, tal com surti.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, XeXu: sempre es queden curtes i sempre es queden coses per fer... Però almenys encara he pogut arreglar un poc allò de l'exercici (no molt, tot s'ha de dir) i fins i tot ha caigut alguna passejada per la muntanya, que també tocava. Ja que tenim la sort de tindre vacances, aprofitar-les és quasi una obligació. Salut i endavant!

      Elimina
  2. Simplement amb el que dius que estàs fent ja n'hi ha prou per descansar i gaudir de les vacances. Pensa en el que estas fent i no amb el que hauries pogut fer i no has fet per falta de temps o pel que siga, perquè sinó el que faràs és amargar-te les vacances i no disfrutar el que fas.
    Bon estiu, el que queda.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al remat i malgrat tot no ha estat un mal estiu, Mercè: és cert que amb condicionants ineludibles que marquen el temps i la forma d'omplir-lo, però tot plegat ha pagat la pena, s'ha pogut trobar espai per a quasi tot i, en conjunt, s'han recuperat les forces, que està molt bé. Una abraçada i moltes gràcies! (i espere que hages passat també un bon estiu)

      Elimina
  3. Que bonica aquesta gerra soterrada, amb la boca oberta esperant que arribe l'ocasió de la pluja. Així hem d'estar, mentre esperem, amb la boca oberta, desitjant el moment de gaudir la pluja i d'amarar-nos-en. M'agrada moltíssim l'actitud que comparteixes amb aquesta entrada. A la Drova plou; plugims només, des d'anit, però suficient perquè tot faça olor de tardor prematura amb ganes de portar-nos canvis.
    Una abraçada gran molt gran. I gaudeix el temps que queda de vacances.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria Josep! A mi la pluja sembla que em va fugint aquest estiu, però confie que ens arribe prompte un bon xàfec que netege l'aire i assaone la terra. I que estiguem ben disposats per rebre-la amb els braços oberts. Una abraçada forta! (i a veure si ens veiem prompte, que ja toca)

      Elimina
  4. que aprofitis bé el terç que queda .....
    abraçades1

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Elfree! No em puc queixar, finalment. I espere que hages passat tu també un bon estiu. Una abraçada!

      Elimina
  5. Estic encara de gos estiuenc... m'apunte al que diu Maria Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apuntar-se al que diu Maria Josep sempre és una opció guanyadora, Jesús; pel que diu, i per com ho diu ;) Salut i una abraçada!

      Elimina
    2. Mireu, no puc evitar la reincidència, per al·lusions. Salameros els dos, però no negaré que m'agrada molt que les paraules ens acosten.
      Pep: eixe "a veure si ens veiem", si no ens ve, l'haurem de provocar.
      Que tinguem salut, i que tinguem sort. Abraçades per als dos.

      Elimina
    3. Fet, Maria Josep: a veure si busquem data. A més, hi ha alguna idea que em roda pel cap i que m'agradaria comentar-te, a veure que et sembla...

      Elimina