"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 21 de setembre del 2015

Gabinet de crisi (Relats conjunts)




--En resum --va dir l'alt comissionat, fent una pausa per emfatitzar la gravetat de la situació--, la cosa està així: el rètol que preveia el projecte original, i en el que sembla que ningú no havia reparat fins ara, és simplement inacceptable. Per tant, cal substituir-lo per un altre que no ens faça fer el ridícul més espantós davant el món sencer. Però l'exposició comença demà, i siga com siga hem d'obrir el pavelló tal i com estava previst. Així que vull una solució, i la vull ara mateix.

Es va fer un silenci tens a la sala de reunions, fins que un dels assessors artístics va alçar tímidament la mà:

--D'això... Crec que tinc una idea... Potser podríem recórrer al Tàpies... Ens costarà un ull de la cara, però ja ens ha tret d'algun altre embull paregut, i amb una nit té més que suficient per a fer alguna cosa que ens servisca per eixir del pas...

--Perfecte! --va exclamar l'alt comissionat amb un sospir d'alleujament--. Menys mal que entre tant d'inútil hi ha encara algú que fa servir el cap! Ràpid, posa't en contacte amb ell immediatament, i que agafe el primer avió. I no repares en despeses, la situació és desesperada. I tots els demés: demà a primera hora vull sobre la meua taula un informe detallat sobre qui ha estat el responsable d'aquest despropòsit. Mira que encarregar el cartell del pavelló de Catalunya en caràcters comic sans...



La meua proposta per als Relats conjunts de setembre. Que si m'agrada més Tàpies o la "comic sans"? Doncs no sabria dir... 

16 comentaris:

  1. No sé...

    S'hauria de veure, potser si el cartell era bonic, la còmic sans no hagués quedat tan malament... ;)

    He, he, he...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho confesse, Carme: tot i que m'arrisque a que els meus amics dissenyadors deixen de saludar-me, a mi la comic sans m'agrada. Ale, ja està dit, i que passe el que haja de passar ;)

      (I una altra confessió: en l'any 92, encara no podria haver-se fet servir aquest tipus de lletra, que és un poc posterior. Però ho deixarem com a llicència literària...) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. A mi també m'agrada la comic sans... la tinc al mòbil i la utilitze sempre que em sembla bé. Així que, no pense sentir-me pressionada pels gustos aparentment majoritaris de la Lliga contra la Comic Sans.El gust estètic és lliure. Fins i tot podria agradar-me Tàpies i no passaria res...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot un cant a la llibertat tipogràfica, Loles. Fes una ullada a aquest enllaç: http://comicsansproject.tumblr.com/

      (Fa un poc de por pensar com podrien ser aquests logos dissenyats a l'estil de Tàpies; mira, igual un dia m'hi pose i ho prove ;) Gràcies, salut!

      Elimina
  3. Home, si ho pintes així, fins i tot jo hauré de reconèixer que el Tàpies tampoc està tan malament...

    ResponElimina
    Respostes
    1. I en canvi, ja veus que pel moment hi ha majoria de partidaris de l'altra opció, XeXu... Coses dels gustos, ja se sap. Potser al final caldrà buscar una posició de consens: els símbols (i els esborralls; a ma casa en diríem "llamparnades") de Tàpies, però sobre "Catalunya" en comic sans ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. m'ha agradat el teu relat .....el Tapies no és em plagui gaire , la comicsans sí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un vot més a favor de la comic sans, doncs ;) No vull ni pensar-hi si, en lloc de pintar a la paret, a Tàpies li hagués donat per fer alguna cosa com, no sé, un mitjó... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  5. Els genis, facin el que facin. sempre ho consideren art.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Genis" i "art" són sovint un tema espinós, montse. Supose que, al remat i amb el permís de crítics i experts, tot acaba reduïnt-se a una qüestió de gustos: però fins i tot el geni més gran pot tindre un mal dia ;) Gràcies, salut!

      Elimina
  6. Respostes
    1. Hi ha rumors que diuen que el cartell amb comic sans l'havia preparat Mariscal. Així que ja veus que si, era una emergència... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  7. tot va a modes, pq la comic sans, deixa't estar ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La qüestió és se'n parle, ninona ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  8. Qui va gosar fer-ho en comic sans? Qui!

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'investigarà, Alyebard: la gravetat del fet bé que ho justifica ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina