"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 28 de març del 2016

Senyals (relats conjunts)



Vist amb perspectiva històrica, i a desgrat de la polèmica suscitada en el seu moment entre partidaris i detractors, cal considerar que el rebuig del Servei Neerlandès del Trànsit a la nova senyalística de  carreteres dissenyada per Theo van Doesburg va ser una decisió totalment encertada: no solament es va guanyar per a la posteritat un artista realment remarcable, sinó que tot fa pensar que també --i sobretot-- es van salvar moltes vides...


https://ca.wikipedia.org/wiki/Theo_van_Doesburg
Theo van Doesburg (1915). Proposta per al nou senyal de circulació "Corbes perilloses cap a la dreta" (posteriorment rebatejada com "Composition I")


La meua proposta per als relats conjunts de març. No vulgueu saber com era el disseny proposat per al senyal d'STOP...





12 comentaris:

  1. Sort de aquesta decisió. El trànsit a Holanda hauria estat impossible...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però quina bellesa de carreteres haurien tingut, un autèntic museu a l'aire lliure... ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Hahaha, doncs sí que em faria gràcia veure el senyal d'stop del bo d'en Theo! Senyals de trànsit, quina pensada. Ja és ben bé que entre tots hi hem posat imaginació amb aquesta imatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He vist propostes boníssimes en aquest "relats", XeXu, i això que era --trobe-- dels més complicats que recorde... Comentari de conductor estranger en Holanda: "perquè posen arbres de nadal en els senyals?" ;) Gràcies, salut!

      Elimina
  3. El seny es va imposar i tots en van sortir guanyant. Vist en perspectiva, clar, perquè d'antuvi, qui ho podia saber?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, Consol. Ben mirat, tots els senyals són signes més o menys arbitraris que hem d'aprendre a interpretar, així que ves a saber si no ens hi haguerem acostumat (i llavors, el que ens semblaria estrany i probablement avorridíssim són els nostres senyals actuals... mira el nostre "Cediu el pas", que cosa més insípida... ;) Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. Haguessin tingut feina recolliont cotxes dels canals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. O els hagueren pogut aprofitar també com a instal·lacions artístiques, que de pitjors se'n veuen... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  5. Potser, per això hi ha tanta gent circulant en bicicleta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja podria ben bé ser així, montse: amb una senyalística com aquesta, treure's el carnet de conduir podria ser tot un repte... Moltes gràcies, salut!

      Elimina