"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimecres, 13 d’abril del 2016

Gafarrons



A mon pare li agradaven molt els gafarrons. També els canaris, que va criar al porxi de casa durant molts anys (sempre de cant i de la raça Roller; els altres els trobava massa xillons), i les caderneres, i els petits lluers, que ell anomenava llogarets. Però sobretot, i sobre tots, crec que li agradaven els gafarrons. Recorde com m'ensenyava, sent jo molt xicotet, a distingir el seu cant característic ("és com si algú estiguera fregint alguna cosa", em deia), i la seua cara d'alegria --no era home d'expressar molt les emocions-- un dia que es va presentar a casa amb una parella que algú li havia regalat i que no recorde ara si van arribar a criar-li o no.

També a mi m'agraden els gafarrons. No sabria dir si més o menys que els llogarets, les caderneres, les oronetes o qualsevol altre pardalet, però m'agraden molt. De tant en tant, m'assec davant del xiprer en que ara crien, al pati de casa, i passe el temps veient les seues constants entrades i eixides per alimentar els polls, que deuen ser de segona covada i que pel que arribe a veure estan ja grandets. I pense que, tot i que jo m'estime més veure'ls volar lliurement i sentir-los cantar dalt del llidoner, si no haguera estat per mon pare és molt probable que no m'agradaren tant els gafarrons. I les oronetes, i els llogarets, i les caderneres...





4 comentaris:

  1. Tens bons coneixements. Jo el confonc amb el verderol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cregues, xavier. Em fallen els coneixements, i també les driòptries... Els verderols també es deixen veure --i sentir-- sovint pel pati, i de fet amb el de la segona foto no les tinc totes.. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. És difícil no quedar-se enganxat escoltant aquests petits moixons i gaudint amb les seves volades... Alguns ens hi hem quedat ben atrapats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben cert, ignasi. Una bona manera de passar també una estona entretinguda sense haver d'anar molt lluny (i, sobretot, sense necessitat de pantalles ni carregadors...). Salut i moltes gràcies!

      Elimina