"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 11 de maig del 2012

Més favorits (i més gràcies)

Quan Enric Senabre em va incloure fa unes setmanes en la seua llista de Liebster Blog, a més d'alegrar-me molt, vaig comprovar la dificultat de triar només cinc blogs d'entre tots aquells que trobe estimables. Per això, en saber que Jesús Eduard Alonso --opinador impenitent, com ell mateix es defineix en el seu molt recomanable blog Quimeres, i animador incansable de la cultura i la societat saforenques-- havia tingut l'amabilitat d'esmentar-me també en la seua selecció de blogs favorits, no solament em vaig alegrar tant com llavors, sinó que vaig haver de reprimir-me per no seguir també el nou ramal de la cadena, i proposar-ne cinc més: em va fer la impressió que faria un poc de trampa, i ja sabeu --salta a la vista-- que sóc persona temerosa de Déu i respectuosa amb les normes i els preceptes.

Ahir, però, vaig saber que Ximo Corts m'havia inclós també en la seua proposta de Liebster Blog. I ara sí que, de nou més content que un gínjol, he decidit que no puc deixar passar l'ocasió. Així que, a banda de recomanar-vos que no deixeu de conéixer els sempre interessants punts de vista de Ximo i d'agrair-li, també a ell, el seu amable esment, permeteu-me que aprofite l'avinentesa per suggerir-vos que visiteu aquests blogs, que formen part --com molts altres que, de nou, he de deixar fora-- de les meues lectures habituals:

  • La Crònica de Muntaner: crítica esmolada amb les paraules escaients, amb els peus a Alcoi però mirant sempre més enllà.
  • Filant Prim: literatura amb majuscules, sempre apuntant al cor...
  • Vicent Luna tirant al blanc: un mestre, es mire com es mire: llibres, natura, política... cultura, en sentit ampli, sense deixar-ne passar ni una.
  • Si dubto és que sóc, si penso és que sóc: ací crec que incomplisc les normes, perquè ha de tindre seguidors a manta. Però m'agrada l'aire que dóna Elfreelang a tot el que escriu, sobre quasi tot.
  • El verd és més que un color: a veure, com era... ah, si: "des de les comarques centrals valencianes als països bàltics, buscant camins allà on siga que es troben. I explicant-los amb les paraules justes..."

Si, ja sé que, una volta posat, n'haguera pogut proposar deu; o fins i tot quinze, que més trampes fan alguns i no passa res, i damunt els justifiquen. Però mira, igual és que, al remat, no sóc tan rebel com em pensava. Massa anys de judeocristianisme, potser...






Segueix plovent --i pedregant-- sobre mullat, en aquest maig estrany en què les coses venen com venen i jo vaig com vaig. Però tard o d'hora s'ha d'acabar la tempesta, i si més no hui he decidit que no es perd res tractant de posar-li, al mal temps, bona cara. Lucille, amb la seua veu càlida i suggeridora, sempre ajuda a capejar el temporal. Bon cap de setmana!




9 comentaris:

  1. Jajajajajaj moltesssssssssss gràciesssssssssss!!
    M'ha fet molta il·lusió, saps? Obviarem el fet de l'extorsió que et vaig fer als comentaris dels teus primers nomenaments!!
    Ara he de seguir la cadena :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Extorsió? Amenaces? Intimidació? No sé de què em parles... ;) A més, ja saps que no sóc l'únic a qui li agrada el teu blog: tinc entés que la Conferència Episcopal en ple segueix les teues últimes entrades amb gran interés... Endavant!

      Elimina
    2. Jajajaja, ja dei jo que les estadístiques s'havien unflat. Trobe que tu també hauries de passarte per la meua darrera entrada XD

      Elimina
  2. Gràcies, Alfred. De tot cor. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Josep Manel. Un autèntic plaer llegir-te, de veres. Salut!

      Elimina
  3. Caram! Et cauen els premis a cabassos! Per alguna cosa serà? Excepte el blog de l'Elfri, la resta no els conec. Ara mateix hi vaig a fer un volt (però de veritat, no ho dic per dir, allò que es diu per quedar bé, que de les teves recomanacions jo me'n refio mot!).

    Abraçada des del nord!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat ès que em fa un poc de vergonya, porquet, però també reconec que posa content :) Poc a poc, fent xarxa. Gràcies i una abraçada!

      Elimina
  4. Moltes gràcies Alfred!!!! seguidors a cabassos no no creguis....crec que són 38.....inclosa en la blogroll d'un bon grapat potser sí , molt agraïda!

    ResponElimina
  5. Ben merescut, Elfreelang. El teu blog és un dels meus imprescindibles, i em consta que també de molta altra gent. Gràcies, salut i endavant!

    ResponElimina