"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dijous, 7 de març del 2013

Compte redó


Doncs això: que he tret comptes, i com que resulta que vaig nàixer un set de març de mil nou-cents seixanta-tres, a partir de hui deixe oficialment enrere la crisi dels quaranta i m'incorpore, a tots els efectes, a la cohort denominada "homes de més de cinquanta anys". És cert que, en general, em prenc aquest flamant ascens en la piràmide de població com una anècdota simpàtica, sense major transcendència a efectes pràctics; però he de reconèixer que, malgrat la seua suggeridora rodonesa, la xifra en qüestió em resulta un poc més inquietant que d'altres que l'han precedida, especialment quan es vincula amb conceptes i expressions de l'estil de "cinquantí", "mig segle" o "quinquagenari". Afortunadament, i hui per hui, no puc dir que tinga queixes rellevants respecte a les meues facultats físiques, i conserve les mentals pràcticament intactes --fins i tot diria que quasi per a estrenar. I a més, també poden utilitzar-se per al cas altres formulacions alternatives com ara la romana, segons la qual i des de hui mateix, he deixat de ser XL i he passat a la categoria L: una talla menys, doncs, així hui no em sabrà greu repetir de pastís, que un dia és un dia.


Diguem que aquesta podria simbolitzar una "L" de cinquanta, però també val per formular un desig: el de seguir aprenent, cada dia i sobre cada cosa, als cinquanta i als que siguen.





14 comentaris:

  1. MOLTES FELICITATS. I t'assegure que la seixantena imposa molt més :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, novesflors! La qüestió és anar complint-ne, que no és poca cosa :)

      Elimina
  2. Moltes felicitats, moltes, moltes....

    Per a mi tota la cinquantena ... han estat els millors anys de la meva vida, te'ls desitjo també a tu. La seixantena, ja és una altra cosa, que no m'ha fet tanta gràcia. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, Carme! Espere que la meua cinquantena siga també magnífica; pel moment, he fet per començar-la tan bé com he pogut :)

      Elimina
  3. Ets molt original, mai se m'hauria acudit recuperar la maleïda L! A més, jo et feia molt més jove que jo... cinquanta?? Ara m'has deixat totalment descol·locada. Moltes felicitats, el número no importa gens ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'ho diuen de tant en tant, Sílvia, que no els aparente ;) I tot i que el número no importe, sembla que dir que en compleixes "L" impressiona menys... Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  4. Veritat és que, d'originalitat, i d'enginy per a fer-la servir, no te'n falta. Cinquanta anys, i no sé per què sospite que viscuts ben intensament. No em diràs que no és una gran sort! M'ha fet gràcia la proximitat en les nostres dates de naixement. Jo faig anys diumenge..., però 5 menys que tu! Aprofita cada moment, amic. I ja ho saps: sigues feliç i fes feliç la gent que t'importa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ser feliç i fer feliç a qui ens importa: no se m'acut un desig millor, Maria Josep, ni que meresca més posar-hi tota la dedicació. Moltíssimes gràcies! M'has fet pensar, i la veritat és que, d'aquests cinquanta --amb les llums i les ombres inevitables-- no me'n puc queixar; tractarem de seguir amb el carpe diem :) I moltes felicitats també per tu, jove amiga: març, un gran mes per nàixer ;)

      Elimina
  5. Moltes felicitats, Pep, i per molts anys. A mi el que em toca la moral són aquells periodistes típics de: un anciano de sesenta años... Vamo a ver, vamo a ver... :) Salut i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quanta raó tens, Vicicle... Si ara els seixanta no són res, i els cinquanta una adolescència prolongada (si més no, hi ha dies que a mi m'ho sembla ;) Una abraçada i moltíssimes gràcies! (com va la preparació per a falles?)

      Elimina
  6. Faig taaaaard! Doncs m'encanta aquesta manera que tens d'encarar la cinquantena! Sí senyor, endavant, amb empenta i amb fam per seguir aprenent, que ens queda molt per endavant.

    Per molts i molts anys!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, porquet! Encara queda molt per aprendre, i molta muntanya per pujar. I per ganes, que no quede. Una abraçada i endavant!

      Elimina
  7. També faig tard, molt tard!!
    Moltes felicitats!!
    Tot i que et semblin un munt quan hi arribes, llavors veus que només és un més!! :)

    PER MOLTS D'ANYS!!
    Bessets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Arribes just a temps, lluna, moltíssimes gràcies! Tens tota la raó, el número impressiona un poc, però realment no hi ha per tant :) Una abraçada!

      Elimina