"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 22 d’octubre del 2010

Airejar-se

Imatge del fons de la Reserva de la Biosfera de Menorca
Me'n vaig cap a Menorca. He decidit dedicar a les Illes --després aniré també a Mallorca-- l’última setmana que em quedava de les vacances d’enguany, tot aprofitant també que, fa alguns mesos, els amics i amigues d’ICTIB–Impuls a la Custòdia del Territori a les Illes Balears, em van proposar de participar en algunes de les activitats que tenien previstes per a aquesta tardor. ICTIB és l’associació germana d’Avinença a les Balears; amb ella, i la xct de Catalunya, compartim objectius i plantejaments, i explorem vies de col·laboració i treball en comú. Un dels grups més actius, dins el moviment balear de custòdia, és el GOB-Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa: des de fa molts anys, una entitat ecologista de referència per a tots els què ens movem en aquestes qüestions, pionera també en l’aplicació dels acords amb propietaris, llauradors i ramaders (el seu projecte de custòdia agrària a Menorca ha esdevingut tot un model a seguir). A hores d’ara, ICTIB –amb una implicació especialment intensa del GOB i d’altres grups i entitats de les diverses illes-- està en plena fase de rellançament, i dins aquesta estratègia ha previst dur a terme diverses Jornades, una de les quals tindrà lloc a Mallorca a finals de la setmana que ve.

Hi haurà espai, per tant, per a reunions estratègiques i per a participar en les Jornades (que, per cert, se celebren a la finca --o possessió-- de Raixa, un indret emblemàtic que fa temps que tinc ganes de visitar). Però també per perdre’m en alguna cala, caminar pel Camí de Cavalls, acostar-me a la Serra de Tramuntana i conéixer un poc més aquestes terres de la mà de gent a la què m’estime especialment i de qui dóna gust aprendre. I segur que algun gotet de Xoriguer, guitarra en mà, caurà també... El que no crec que tinga és molt de temps per a dedicar a aquestes planes, així és que sabreu perdonar-me però ja vos ho contaré a la tornada. Bon cap de setmana --bona setmana sencera, de fet-- i fins novembre!


4 comentaris:

  1. Disfruta de Menorca, illa bonica, el meu recer d'estiu, meravella tranquil·la...la veritat és que vindria de bon grat! Petonassos!

    ResponElimina
  2. Que t'ho passes de allò més bé. No t'oblides de la sobrassada i de l'ensaïmada. Salut i una abraçada.

    ResponElimina
  3. Doncs que et vagi bé per les illes.

    Quanta natura en el teu bloc, m'agrada!

    ResponElimina
  4. Gràcies als tres, encara que no haja pogut respondre fins ara...

    Zel, és cert, quina meravella d'illa, el verd i el blau, la tramuntana i una gent encisadora... Les paraules se'm queden curtes. M'he deixat molt per veure, he de tornar precis.

    Sóc més de sobrasada que d'ensaimada, Vicicle, però amb totes dues he complit. De la segona, la gent d'allà em va dur a desdijunar --que ells diuen "berenar"-- a un lloc a Palma on eren boníssimes; privilegis de comptar amb guies autòctons.

    I moltes gràcies també a tu, Gemma. Benvinguda sigues, i encantat de veure't per ací.

    Salut!

    ResponElimina