"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 29 de setembre del 2013

Cels de vent




Diuen els que ho entenen que, per començar a fer esclata-sangs en octubre, hauria vingut bé acabar setembre amb un o dos arruixonets. Però en lloc de la pluja ha arribat el ponent, així que caldrà tindre un poc més de paciència, i tan de bo que els pronòstics no erren i canvie l'oratge a finals de la setmana. Jo, amb això, i amb que aquesta fora un poc més tranquil·la que l'anterior, ja la donaria per bona. I a més, tot i la poca gràcia que em fa el vent en general i el ponent en particular, cal reconèixer que, de vegades, dibuixa uns cels que val la pena mirar; i millor que siga ara, abans que hi haja altres coses, arran de terra, que ens reclamen tota l'atenció.






12 comentaris:

  1. Posats a esperar, que le plujes esperen un poquet més que les festes de Sella comencen dijous en la nit. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és parlar-ho, Àngels ;) Hui la previsió ja no està tan clara: sembla que podria girar a llevant a partir de dissabte, però ja veurem... En tot cas, que tingues molt bones festes!

      Elimina
  2. Doncs a mi el ponent em deixa més xafat que un abaejo, em fa vindre esternuts i em posa de mala llet.

    Per cert, m'agrada la nova foto de la capçalera del blog. Són aranyons?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En efecte, pitxiri, aranyons són. Enguany hi ha bona collita en Mariola, però com que anava amb ànims de fer camí, vaig deixar pendent tornar en un altre moment a agafar-ne algun quilet, que sempre va bé tindre un poc de patxaran a casa.

      Coincidim en l'aixafament i en la mala llet. Ja se sap: d'allà, ni gent, ni vent... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  3. Força curiós l'efecte del vent en els núvols. Jo, com que no aniré a caçar rovellons, demano que plogui per la nit, així ens deixa els dies tranquils.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc és mala opció, XeXu. Combinat amb el que diu Àngels més amunt, pluja només per les nits, des de que s'acaben els actes de les festes de Sella fins que comencen de nou al matí següent ;) Però almenys, que pare prompte el ponent, que hui ja estàvem a 36 ºC a València i després no guanyem per a constipats...

      Elimina
  4. A mi també m'agrada molt, m'encanta, la foto de la capçalera. Has aconseguit crear una imatge de disseny, però amb tota la naturalitat, i amb aquella combinació de colors tan bonica, i el suggeriment tardoral de les baies. I em fa gràcia, perquè havia escrit, jo també "m'agrada molt la teua nova foto de capçalera; són aranyons?", quan he llegit que pitxiri ja hi havia escrit pràcticament el mateix. Molt boniques també les formes dels núvols de ponent, encara que jo l'odie, el ponent, perquè l'associe a la sequedat. I una cosa, ja que ens hi posem: algú em pot explicar per quin motiu els mitjans de comunicació (els valencians especialment; els catalans, mai), tracten sempre com a mala notícia el fet que ploga? Estic farta de sentir allò de "el tiempo se estropea..." "...existe amenaza de lluvia sobre la CV..." Com si ploure fóra una desgràcia! Una abraçada, i ànims, i a mirar cap amunt, quan el que hi ha sota els peus siga lleig.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria Josep! El blau dels aranyons és una autèntica preciositat i no m'he pogut resistir a aprofitar-lo per canviar un poc la imatge. I els núvols --jo no hi entenc molt, però diria que són altocúmulus; li he de preguntar a Rafa Enguix, que és un consumat especialista-- feien goig de veure, tot el matí de diumenge dibuixant formes que el vent canviava continuament... Poca cosa bona ens sol dur el ponent, però almenys aquesta cal atribuir-li-la.

      Tens tota la raó amb allò de la pluja. Potser és per allò dels hostalers, que boneguen als homes (i dones) del temps quan anuncien "mal oratge". Per cert, i a tall de les percepcions: m'has recordat un professor de geografia que ens deia que al País Valencià mor molta més gent per culpa del vent que de les pluges o les riuades, i en canvi sempre alerten molt més d'aquestes que d'aquell... I de mirar, sempre cap allà on estiga la bellesa (les plomes caigudes a terra, siguen de gavina o d'àngel, sempre venen de dalt ;). Una abraçada i moltes gràcies!



      Elimina
  5. Quins mantells de cel tan espectaculars!!! M'han encantat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, novesflors! La veritat és que poques vegades em pare només per veure com van canviant els núvols, però aquesta vegada valia la pena. Salut i una abraçada!

      Elimina
  6. Al final serà veritat que no hi ha mal que no porti algun altre bé sota el braç (ja veus que faig les dites ben meves i les aboco tal i com em sembla...).

    Uns cels preciosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a això estan les dites, porquet; fas ben fet, com sempre ;) Costa trobar-li algun aspecte positiu al ponent, però cal reconèixer que, de tant en tant, deixa uns cels ben bonics. Salut i moltes gràcies!

      Elimina