"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 8 de setembre del 2017

Per gustos...



Després d'un parell d'anys de collites ben minses --la sequera, supose-- l'atzeroler híbrid de la vora del riu mostra, enguany, una fructificació pletòrica i exuberant. Amb una sorpresa afegida, a més: un parell d'arbrissons que li creixen relativament a prop, i que a falta de fruits vaig suposar que pertanyien a la mateixa varietat, han resultat ser atzerolers vers, com delaten els seus fruits grocs (de la varietat chlorocarpa, en diuen els botànics), més grossos i gustosos, i amb tres pinyols. Si tot va bé, doncs, aquest hivern hi haurà, de nou, licor d'atzeroles; o, més ben dit, licors: de roges, de grogues i, si dóna per a tant, de totes dues juntes. Per gustos, els colors... i els licors. 





D'acord, ho reconec: fer creure que seré capaç de distingir els licors en funció de la varietat o varietats d'atzeroles que faça servir és un poc pretensiós i, en tot cas, bastant poc realista ateses les meues limitades capacitats gustatòries. Però mira, tampoc no es perd res de provar-ho. En el pitjor dels casos, tindré el doble de licor; o el triple, si dóna per tant... Bon cap de setmana!








4 comentaris:

  1. doncs visca els atzerolers els vers i els altres, bon cap de setmana !

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tots se'n pot treure alguna cosa, Elfree; i la combinació dels dos, també promet. Visquen, doncs, i --tard, però encara val-- bon cap de setmana!

      Elimina
  2. No coneixia el licor d'atzeroles. Segur que deu ser bo.
    Quan el beguis, que et porti salut.
    I república!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi és un dels que més m'agraden, xavier; te'n guardaré una mica per quan vaja cap al nord. Mentre, salut, sempre. I república, més que mai.

      Elimina