"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 12 de desembre del 2010

Aitana, de nou

Qualsevol raó és bona per tornar al sostre de Diània. O, més propiament, quasi al sostre, perquè els  1.558 metres del vèrtex de l'Aitana segueixen reclosos dins el recinte militar que solla i ocupa les altures de la serra. Aquesta vegada --ja s'havia dit fa uns dies-- es tractava de recordar el Dia Internacional de les Muntanyes, junt amb companys i companyes d'altres col·lectius excursionistes repartits per diversos cims del migjorn. I, des d'ells, llançar a les ones  un missatge per la conservació de les àrees muntanyenques de tot el món, i dels drets de la gent que hi viu. Al capdvall, poc més que un pretext oportú per tornar-se a calçar les botes i deixar-se dur, una volta més, per senderes i paratges  recorreguts mil vegades, però als quals sempre fa la sensació (ho recordava fa molt poc) que coneixem per primera vegada.

I tornar cara a llevant, amb la mar obrint l'horitzó... Com es pot enyorar tant, la mar, tenint-la tan a prop? O serà, precisament, per això?

 
 

2 comentaris:

  1. la cançó!!! ;)

    Si mires lluny, més lluny d'aquí. Si amb els ulls vas ben lluny d'aquí. Tu hi veus tot blau. Però allà hi ha terra. Si vens per aquí en dies clars diuen que es veuen les Balears. Però avui fa núvol i xafogor i jo no veig mai res, confonc el mar amb l'horitzó. I més amunt, més amunt d'aquí. Dalt de tot, seguint aquest camí, ens hi hem trobat aquest cotxe estimbat, diuen que hi porta més de vint anys, i que era d'un alemany, i pregunto què hi va passar, però l'avi ja no hi és i millor que ell ningú m'ho podrà explicar...

    (I dalt de tot del suro del suro, on no hi arriben les formigues, si hi puges podràs veure, encara que no t'ho vulguis creure, ses illes.)

    ResponElimina
  2. La cançó, en efecte ;) Tot el camí pensant-la, mirant lluny, més lluny d'allí... La posem?

    http://www.goear.com/listen/64c6fb0/el-suro-de-lamo-bedroom

    Hi havia, fins i tot, un cotxe estimbat...

    Gràcies, moltes!

    ResponElimina