"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 1 de juliol del 2011

Juliol


"L'estiu és desgavellat, desordenat, una temptativa d'intimitat fracasada"

Josep Pla, "El carrer Estret"

Un any més em fa la sensació que l'estiu, més que començar, ens ha assaltat. Com cada juliol, la seua llum rabiosa --sota la qual, com deia Pla, el cervell s'espesseix i la sensibilitat es desfibra-- ha tornat a irrompre sense clemència en carrers i sentits; davant la seua empenta irresistible, juny s'ha allunyat ràpidament, i agost a penes s'endevina en la distància. Però és només una impressió, perquè juny era ahir i el camí cap a l'agost, que ara encara sembla un viarany aspre i pedregós, es desvelarà cada cop més clarament i potser acabarà sent, fins i tot, amable. És estiu, i si s'ha d'acabar imposant el desgavell, tampoc som qui per resistir-s'hi... Bon cap de setmana!


5 comentaris:

  1. Aquest cap de setmana és la fireta gastronòmica a Beniarrés, per anar encetant el juliol!

    ResponElimina
  2. Sí és estiu... ho deu ser per a vosaltres. Jo, des que estic a Anglaterra en unes temperatures entre mitjanes i fresques he perdut el sentit del pas del temps i de les estacions. Déu ser greu?
    La Fada

    ResponElimina
  3. Ja voldria jo un estiu com el teu, Fada!
    Alfred, has trobat exactament la descripció, aixafa...

    ResponElimina
  4. Segur, Zel? Un estiu estrany i lluny de tot, on, en el temps lliure només pots fer q llargues passetjades i es sopa a les 6 de la vesprada? (i no hi ha gelats, ni sol de justícia, ni platja ni crema corporal ni terrasetes a la nit? Creu-me, és interessant i 'diferent'! Per cert, "Nice to meet you!"

    Alfred, hem aprofitat els coments del teu bloc per conèixer gent! XD
    La Fada

    ResponElimina
  5. Colometa, al final no vaig poder anar a Beniarrés perquè també eren les festes a l'Alcúdia de Cocentaina i teniem la casa plena de gent. Però moltes gràcies per la informació, a la pròxima segur :)

    Fada, zel, encantat que aquestes planes servisquen per parlar ;) He de dir que, d'entrada, jo he pensat el mateix que zel: aquestes calors, a València, aixafen i es fan de mal dur, sobretot a les nits; però després he pensat en la platja i els gelats i una cerveseta en les terrassetes i ja comence a tindre els meus dubtes... Gràcies/thanks, salut!

    ResponElimina