"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 22 de juny del 2012

Estiu

Tot i que hui la calor sembla haver-nos concedit una treva, l’estiu ha tornat a prendre València tal i com sol fer-se quasi tot ací: a la brava i sense cap contemplació. I en unes circumstàncies, a més, que el fan encara més perillós del que ja sol ser-ho per pròpia naturalesa. És per això que, a banda d'adoptar les mesures escaients per evitar morir abrasit per alguna ponentada imprevista, convé prestar també atenció a uns altres riscos específics però no menys inquietants, a saber: que t'atropelle --després d'haver-te deixat totalment sord-- el monoplaça de Fernando Alonso; que alguna imaginativa campanya publicitària et provoque un colapse neuronal; o, fins i tot, que et devore --sencer o per trossos-- algun ferotge silur albuferenc. I això per no parlar del perill de les temibles bandades de seguidors de la selecció espanyola que, èbries d’orgull patriòtic, pul·lulen per places i carrers. Així que, si esteu per ací aquests dies, feu-me el favor de ser prudents. I, si no ens veiem abans, que passeu un bon Dia del Ros i una millor revetla de Sant Joan. Amb riscos i tot, benvingut siga l'estiu!







I aquesta, per a Teresa, que hui compleix onze anys i sé que li agrada molt: la vida, els gats i fins i tot els avets li fan, hui, un gran somriure. Per molts anys!



10 comentaris:

  1. Eh? Com dius? La ponentada d'ahir? Ah, sí. Jo creia que em moria per l'Avinguda, pedalant a les sis de la vesprada. Que no? Que no només això? Que l'es… Que l'es…què? Ah, l'estiu. Perdona, Alfred, és que no escolte res. No sé què em passa a la oïda. Bon cap de què? Salut, xe, ja parlem. Deixem-ho estar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I n'hi haurà qui li sonarà a música celestial, Vicicle, però a mi, a banda d'ensordir-me, em posa els nervis de punta... Sort que el cap de setmana pegue a fugir a la muntanya, així que paciència... QUE PACIÊNCIA, DIC!!! res, ja xarrem dilluns... ;)

      (Ja té mèrit anar pedalant a les sis de la vesprada i a quaranta graus, que treies el cigarret del paquet i s'encenia soles... Jo estic ple de blaüres, dels colps de la calor)

      Elimina
  2. A però ja estem a l'estiu? No ho sembla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo encara vaig amb rebequeta i un mocadoret al coll, Jp, que sóc fredolí; però m'han dit que si, que ja. Supose que per això veig tanta samarreta de tirantets pel barri...

      Elimina
  3. Felicita Teresa de la meua part, eh?. Un altra 'bessona'? I com ho portes això?

    Sí, massa calor, i això que acabem de començar. Feliç Sant Joan :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho porte un poc espantat, Cinderella, que d'ací no res ja està adolescent i s'ajuntarà amb la major, que hi està ficada de ple... Però bé, en el fons ha hagut sort: no em semblen a mi, són bones xiquetes ;)(i diu Teresa que moltes gràcies)

      I res, mira, a buscar l'ombra i una cerveseta ben fresca, i anar fent que queda estiu per llarg. Feliç Sant Joan també per tu!

      Elimina
  4. Crec que les calorades ja assoten la totalitat dels nostres Països... i a prop de la costa, a voltes, la situació es torna irrespirable! I a València, si hi sumeu l'escalfor dels monoplaces, del circ de la fórmula 1, encara aneu potser més galdosos.

    En fi, a passar-ho com millor es pugui i a ser feliç celebrant aquesta diada nacional! Bona revetlla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A València no ens privem de res, porquet. I si falta alguna cosa, ja s'encarrega Rita de portar-la, només faltava...

      Tot i que amb retard, espere que passares tu també una bona diada i una millor revetla. Com diu Freixas, tocats pel foc ;) Salut!

      Elimina
  5. gran la Troba de Kung Fú!!

    Felicitats a Teresa i que passes un bon estiu :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt grans, Coralet :) "Volant" és una de les meues cançons de bon rollo preferides. Amunt!!

      Gràcies de part de Teresa, i molt bon estiu també per tu! (ja estàs per terres --i marjals-- neerlandeses? que vaja molt bé, ja ens contaràs...)

      Elimina