"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 31 d’agost del 2012

Inici de reinici




Hui m'he alçat un poc pre-postvacacional. Només em queda un cap de setmana per davant abans de posar de nou els ossos de punta, i la imminència del retorn, la pluja acabada de caure i la frescor que ha deixat darrere seu, predisposen a pensar ja en la inevitable represa de seguides i ocupacions més o menys quotidianes que m'espera a partir de dilluns. Afortunadament, i si més no vistes des d'ara, ni totes les seguides han de ser igualment enutjoses, ni totes les ocupacions hauran de derivar necessàriament en preocupacions, tot i que sembla clar que, d'aquestes, seguirem estant-ne ben assortits. Farem per encarar-les, en tot cas, amb ànims i decisió, i vull creure també que amb les forces renovades per aquesta pausa que comence, des d'ara mateix, a donar per acabada. Encara em queda, però, un cap de setmana per davant, així que farem per aprofitar-lo; i, si no queda més remei, ja em posaré pròpiament postvacacional quan siga l'hora.










Acabat de tornar des de tots els verds d'Euskadi, recupere aquesta imatge, feta al principi de les meues vacances en les zones cremades a Mariola, uns dies abans que un incendi assolara també les serres de la Torre de les Maçanes, Penàguila i Benifallim i s'emportara per davant la vida de dos companys que lluitaven contra el foc. Una volta més, la muntanya renaix des de les seues cendres, i a nosaltres ens queda recordar aquells que ho deixaren tot per defensar-la de les flames, i seguir lluitant per tal que no torne a passar mai més.


16 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ahí estem, Jp. Que qui no té la vespra no té la festa, o potser seria al revés...

      Elimina
  2. Gràcies per les esperances, verdes i incombustibles sempre. Que tingues la millor de les tornades al teu dia a dia. Afortunadament, moltes coses depenen de nosaltres. Més, segurament, del que ens volen fer creure. I ja ho saps, a no parar i a no callar. Et seguim. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Maria Josep. Tens tota la raó: ens hem de centrar en allò que depén realment de nosaltres, i no és poca cosa... Salut, i que tingues uns bons viatges cap al nord.

      Elimina
  3. Aprofita tots els moments els pre-postvacacionals i tots els altres. I amb les eines ben esmolades perquè la feina que ens espera és molta i gran. Una abraçada Eduard

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molta i gran, Eduard. Però si més no, tractarem de posar-los-ho difícil. Salut i una abraçada!

      Elimina
  4. Que passis un cap de setmana molt i molt lent, doncs! La imatge de la natura que reneix entre les cendres és un bon símbol d'esperança i de lluita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sílvia. Jo també ho crec, que és una imatge esperançadora. Ara, ens toca a nosaltres fer tot el possible perquè els brots cresquen i ens porten de nou fins al bosc que desitgem.

      Elimina
  5. Aprofita el que et queda .....fa venir esperances aquest verdor sortint d'un paratge recremat...esperem que surtin en altres llocs també aquest brots verds...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que sortiran, Elfreelang; no serà fàcil, potser, però com diu Maria Josep escrivà, sempre venç el verd.

      Elimina
  6. Bentornat mestre! Espero que el teu reinici sigui d'allò més tranquil, benèvol i ple de bones noves i esperances! Espero també que estiguis gaudint d'aquest diumenge, darrer dia de les teves vacances! Ànims company! Ens veiem aviadet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, porquet! Moltíssima sort en la teua nova etapa, i ves preparant-te que la convocatòria és imminent. Espere que pugues quadrar agenda, encara que ara siga un poc més difícil; i si no, la farem quadrar, segur... Una abraçada i fins prompte!

      Elimina
  7. com ha anat la tornada a la rutina? ha estat dura? la meva si >_<

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que tret de tornar a matinar, que s'ha fet dur, la jornada ha estat més plàcida que no em pensava. Potser és perquè m'esperava que seria molt pitjor, i mira, al remat no ha anat malament; demà veurem... Ànims amb la teua, i que millore aviat ;)

      Elimina
  8. Què bé tornar-te a saludar i tenir-te per aci amb ànims enfortits! Això estàa bé. Què allò que més/menys t'agrada de la tornada?


    Des de prop,
    Cinderella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Cinderella!! També jo m'alegre molt de tornar a saber de tu! Com van les coses per l'escola?

      La veritat és que enguany m'ha costat menys que altres tornar a agafar la seguida; si més no en part, pot ser perquè aquestes vacances m'he dedicat molt especialment a descansar (sobretot el cabet) i a desconnectar, i tinc la sensació d'haver-ho fet. A més, hi ha alguns projectes interessants que hem anat madurant durant l'estiu, i posar-los en marxa sempre abelleix. No m'ha agradat gens tornar a trobar, en la faena, la situació de desgovern que venim arrossegant des de fa massa temps, i que no sembla que vaja a canviar en breu; però mira, tampoc m'ha sorprés molt... Pel moment, que ens duren les piles una temporadeta, que falta ens faran ;)

      Una abraçada i molta sort

      Elimina