"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 18 de juliol del 2014

Accepcions


Podria dir simplement fatiga, perquè com sol ser habitual a aquestes alçades de l'any, les forces ja curtegen  i hi ha matins en els què el simple fet d'aconseguir alçar-se del llit representa un veritable èxit. Però també podria parlar de fastig, sobretot quan pense en com està posant-se de difícil poder complir amb certa dignitat amb la que se suposa que es la nostra feina, o quan constate per enèsima vegada que els responsables --per acció i per omissió-- d'aquesta situació se'n foten ostensiblement com si la cosa no anara amb ells. Fins i tot, si molt m'apuràreu, diria descoratjament, perquè les perspectives per al futur més immediat no semblen, a la vista de tots els senyals, gens amables, i falta encara molt, moltíssim, per a la primavera. Seré positiu, però: tot i que a aquestes alçades de l'any costa veure més enllà del cansament i les seues múltiples i diverses accepcions, només em queden dues setmanes per deixar temporalment enrere aquest molest camp semàntic i veure de transitar per altres camps i altres paisatges. I a més, hui és divendres, i això --sobretot a aquestes alçades de l'any-- tampoc no és poca cosa. Bon cap de setmana!








2 comentaris:

  1. Bon cap de setmana i gràcies per recordar-te de nosaltres, el cert és que a mi em costa més alçar-me del llit en primavera, els matinets del rei David, ara en estiu estic plenament si no en forma, doncs la calor és asfixiant, sí plenament amb ganes de que arribe el nou dia i fruir de la solitud d'estar-me sol a casa un parell d'horetes tots els matins.

    Una abraçada des del barri de Russafa de la ciutat de València, xicotet racó del nostre domini lingüístic.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Vicent! La primavera té allò de l'astènia, però reconec que a mi les calorades em poden... En tot cas, jo diria que més que això, és que el cansament ja s'acumula i el cos demana a crits una desconnexió, encara que siguen només uns dies. Salut i una abraçada!

      Elimina