"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dijous, 11 de setembre del 2014

V


De Voler, de Vèncer, de Viure. Però V, també, de Valencians: d'aquells que van deixar la vida en els murs de Barcelona defensant, ara fa tres-cents anys, els mateixos drets que poc abans ens havien arrabassat també a nosaltres; dels qui hui compartiran, en el carrer, el vostre crit; però, especialment, de tots aquells que no hem pogut estar presents en aquesta jornada històrica però que fem nostra la vostra lluita per una llibertat que, més prompte que tard, aspirem a compartir. Des del sud, amb el cor --més que mai-- mirant al nord i amb v de valencià, que tingueu una bona Diada!





9 comentaris:

  1. Faig meu el teu desig, amic. I faig meua també aquesta V, de Valenciana, de Valencià, a pesar d'estar enguany, físicament, a molts quilòmetres des d'on s'ha format. La meua V va allà on jo Vaig. Una abraçada gran, de les que acosten de Veritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria Josep: s'ha fet notar, l'abraçada. I precioses, com sempre, les teues paraules: que mai deixem de portar la nostra V (de valencians, també; de voler viure sense demanar permís per ser-ho) allà on anem. Una (altra) abraçada i fins prompte!

      Elimina
  2. Doncs moltes gràcies pel suport, per la complicitat i per la germanor que ens uneix i que sempre fas explícita en els teus posts. Cada any som més ... Ha estat una Diada fantàstica i esperançadora.

    Una abraçada...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per les imatges que he anat veient ha hagut de ser esplèndida, Carme. El camí que heu encetat no té marxa enrere, i som molts (i moltes) els que des del País Valencià seguim amb il·lusió i esperança aquest camí: ja sabem que nosaltres haurem de recórrer també el nostre, i que no serà fàcil ni curt; però ens sentim molt propers a la vostra lluita. Una abraçada, salut i endavant, sempre.

      Elimina
  3. Ui, que estàs gelós de la nostra diada reivindicativa? :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com, que era una cosa reivindicativa? Clar, com que llisc la premsa de Madrid, m'havia fet una altra ideal... :P

      Per cert, he sentit a dir que el blog de pons substituirà el Butlletí Oficial en la futura República Catalana. És veritat, o només un rumor? ;)

      Elimina
    2. Jo? Responsabilitats? Feina? Jo mai em comprometo a res..

      Elimina
  4. Doncs ha anat força bé, i em va semblar veure entre la gent un esperit que s'assemblava molt a tu que donava força des del més enllà, concretament des del País Valencià.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Màrius! Estic segur que molts valencians i valencianes hi érem, ahir, en esperit (i no pocs, també en cos...) Salut i una abraçada!

      Elimina