"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fusterdivendres, 31 d’agost de 2018

Divendres ver


Ho pense i crec que, també enguany, el pitjor ha estat tornar a matinar. No tant en termes absoluts, perquè entre l'embolic de fusos horaris que he travessat aquest estiu, i que cada volta sóc menys de passar molt de temps al llit, la diferència d'hores de son entre vacances i no-vacances no ha estat, al remat, massa significativa. Però entre alçar-se voluntàriament enjorn, i haver-ho de fer per obligació --i més amb carretera, ordinador i telèfon en perspectiva--, si que hi ha una certa diferència. Val a dir, en tot cas i una volta més, que si en general no sóc dels que es queixen per tornar al treball, enguany, amb Nepal i Escòcia encara a la memòria, trobaria especialment inadequat, i fins i tot obertament obscè, lamentar-me: les vacances, com a vacances, han estat francament bé i han cobert a bastament allò que pot esperar-se d'elles. I al remat, i si bé es mira, tornar també té coses bones; que els divendres tornen a parèixer-ho, per exemple, i alegrar-se de nou de que arriben... Que acabeu molt bé l'estiu, i bon cap de setmana!
Anticipar-se, ni que siga un poc, al retorn generalitzat de les vacances, té alguns inconvenients --som menys a repartir si hi ha alguna urgència, per exemple-- però també avantatges, perquè tot i que les coses no són com abans, l'agost ibèric segueix sent un mes de ritmes més aviat calmosos i, per això, propici per a mamprendre tasques que en altres moments de l'any resulten molt més difícils d'afrontar. Dedicar un poc més de temps al treball de camp, per exemple, ja siga buscant acords de futur per al Fondo o ajudant a avaluar els efectes del foc --fa mal, tant de negre en un paisatge tan volgut-- i planificant accions per facilitar que el verd hi retorne el més prompte possible. Ja vindrà setembre, i ens tancarà al despatx...6 comentaris:

 1. Molta sort a la feina. Segur que la faràs bé després del descans.
  11 mesos passen ràpid.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, xavier! Passaran ràpid, segur, i fins i tot massa, encara no ho semble mentre passen... Salut i endavant!

   Elimina
 2. et dic e mateix que el xavier ànims que tot dura el que dura

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ahi estarem, Elfree. Amb eleccions per mig a l'any que ve, el meu treball sempre es veu un poc afectat, però ja ens pilla amb un poc d'experiència, i n'hem viscut de més dures, sense dubte ;) salut i moltes gràcies!

   Elimina
 3. Costa molt tornar a la feina després de les vacances, no perquè se'ns enganxin els llençols, o almenys a mi no em passa, si m'he de llevar i treballar, doncs cap problema. Però és que es viu tan bé estant de vacances...

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi tampoc no em passa, i sempre m'he vist com un afortunat no solament per tindre on tornar després de les vacances, sinó sobretot perquè tinc el privilegi de fer una feina que, malgrat tot, m'agrada; la qual cosa no lleva que, en efecte i com tu dius, s'estiga molt bé de vacances... Com diu xavier, només queden 11 mesos. Salut i moltes gràcies!

   Elimina