"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



diumenge, 31 de desembre del 2023

Feliç 2024

Després d’un quants anys sense anar-hi (per causes diverses, però entre elles hi ha també que les últimes vegades em van resultar un poc massa multitudinàries), aquest matí he tornat a la ja tradicional pujada excursionista de Cap d’Any al Montcabrer. He de dir, quant a això, que la meua sociabilitat no ha patit cap canvi substancial i segueix tan limitada com ve sent habitual; però enmig de tota la gent --suficient però no excessiva, m'ha semblat aquesta volta-- hi havia amics i amigues als què feia temps que no veia, i amb qui m’abellia passar ni que fora una estoneta, més encara en un lloc pel qual compartim una estima especial i en un moment al què hem convingut en dotar d'un innegable simbolisme. Al remat, ho pensava baixant ja cap a casa, haver volgut tornar a acomiadar l’any al cim de Mariola no deixa de ser coherent amb l’expressada voluntat d’aprofitar, aquest Nadal, tots els bons moments possibles, i he de dir que aquest, tal i com s’esperava, ho ha complit sobradament: transitar pel 2023 no ha estat, a temporades, tasca fàcil, però també ha tingut moments brillants, aprenentatges intensos i experiències inoblidables, i m'ha agradat poder començar a dir-li adéu allà dalt amb un somriure i en bona companyia. I pel que fa al 2024, en unes poques hores l'encetaré també entre gent estimada, i encara que m'hauria agradat més que començara ben plogut, sense bombes criminals i amb l'ultradreta (d'ací i d'arreu) un poc menys envalentida, encara li queden dotze mesos per davant i ja veurem al capdavall com va el trajecte. El desig, almenys, no admet matisos: que tingueu una molt bona entrada d'any, i que aquest que està a punt de començar siga, sobre tot, un any feliç.










8 comentaris:

  1. Molt bon any, Pep, que comenci molt bé i que continui ben feliç.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment, Carme! Pel començament no em puc queixar; de la resta ja anirem veient, però per voluntat segur que no serà :) Molt bon any per tu i els teus, i una abraçada gran!

      Elimina
  2. Us desitjo que el comenceu molt bé, sobretot amb somriures.
    Molt feliç 2024!.🥂

    Aferradetes, Pep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Paula :) Encara que de vegades coste un poc, que no ens falten mai les ganes de somriure, i de buscar les oportunitats de fer-ho: estic segur que en el 2024 no ens en faltaran... Abraçada i molt bon any!

      Elimina
  3. Que sigui un bon inici d'any i que continuï molt bé !.
    Bon any ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies i molt bon any també per tu i els teus, artur! Salut i una abraçada :)

      Elimina
  4. Tot apunta que el trajecte no serà fàcil. Però de nosaltres depèn que ens puguem construir moments de benestar, d'estar a prop d'allò que ens importa i ens ompli de sentit. Que per nosaltres, almenys, no quede. Una abraçada, amic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així ha de ser, Maria Josep: són temps complicats i no sembla, en efecte, que tot plegat vaja a ser senzill, però almenys en allò que està a les nostres mans farem que siga un any que pague la pena viure; hi ha la poesia, per això, i la muntanya, la gent que estimem, i tantes altres coses que ningú malgrat tot ens podrà traure. Una abraçada gran, amiga (i el ferm propòsit de que ens vejam prompte, també).

      Elimina