"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dissabte, 16 de novembre del 2013

Neu




En canvi, hi ha altres voltes en què, farts ja de la sequera però decebuts també per tantes prediccions incomplides i il·lusions frustrades, hauriem donat per bo un petit i fugaç ruixat purificador. I llavors, les circumstàncies encerten a combinar-se de la forma adequada i, potser no contra tot pronòstic però sí contra la majoria d'ells, ens despertem en mig d'una inusitada, copiosa i vivificant nevada que canvia per complet el paisatge i obre per al dia una perspectiva radicalment distinta i previsiblement millor. Imagineu, per un moment, com podria arribar a canviar tot quan les 'circumstàncies' depenen només --o quasi-- de nosaltres...






Metàfores a banda (i disculpes per abusar-ne un poc d'elles, però m'ha semblat que la situació es prestava a continuar d'alguna forma l'apunt anterior): hauria apostat a que els pronòstics que anunciaven nevades per aquesta matinada a les comarques de la Mariola pecaven d'exagerats; com a molt, hauria esperat que la neu caiguera en les muntanyes, i poca cosa més. Però he de dir que, deixant de banda el que poden haver patit les oliveres --no molt lluny de casa, on ha nevat poc, ja se'n veien algunes bastant espatlades-- m'alegre molt d'haver-me equivocat. Pel moment ja l'he trepitjada a gust, la neu, i farem per gaudir-la mentre dure, tot i que sembla que aquesta vegada --per fi-- la tardor ha vingut per a quedar-se. Abrigueu-vos bona cosa i bon cap de setmana!






9 comentaris:

  1. m'encanten les metàfores! doncs si que es veu nevada si! de sobte la tardor inexistent semble haver donat pas a un hivern prematur

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com deia un amic fa poc, les retallades han arribat també a les estacions, Elfree: a partir d'ara, només estiu i hivern, sense transicions ;) En tot cas, ha estat espectacular alçar-se i trobar aquesta nevada imprevista. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. Des d'Alacant sempre fa goig veure el perfil de La Carrasqueta o L'Aitana amb un mant blanc a sobre, ara no és el cas, però és magnífica la notícia i les fotos, amb el Montcabrer i els voltants tan blancs, això dóna esperances de què com gairebé tots els hiverns algun dia poguem tenir la pluja blanca a la vista.
    La metàfora fantàstica, com a la del post anterior, són d'agrair.
    Bon diumenge blanc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que ha estat una nevada bastant localitzada, però hui encara la imatge de la Serrella --també de Mariola-- era espectacular. Poc a poc va desfent-se, però encara queden mesos per davant per poder gaudir les les vistes que tu dius. La sorpresa va ser que arribara a nevar per baix dels 400 metres.

      De metàfores: amb fer fora a la dreta, ni que fóra només per un diputat, ja em conformaria; però veges si va i ens cau damunt una bona 'nevada' d'il·lusió i de futur... Moltes gràcies i bona setmana!

      Elimina
  3. Quina bella foto que la segona! Són camps d'olius?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olius, en efecte; per sort, i almenys pel que he vist, no sembla que la nevada haja fet molt de mal, ans al contrari (la tardor estava sent molt eixuta i les olives estan encara petites). Moltes gràcies i benvingut!

      Elimina
    2. Gràcies, fa temps que passejo per aquí sense deixar cap comentari, aquesta foto m'ha sortit de la passivitat :) La neu no afecta l'oliu, crec que pot aguantar fins als -20 graus, val més bé una nejeda que la gelada.

      Elimina
    3. Un plaer veure't per ací i moltes gràcies de nou :) El que em feia patir amb les oliveres era que s'esguerraren les branques, que a més estan ara bastant carregades de fruit: era una neu molt humida, i de fet un poc de mal si que ha fet, però no massa. Fa tres hiverns una nevada similar va partir oliveres, garrofers i fins i tot carrasques, però aquesta vegada la neu ha vingut més bé que mal. Salut i moltes gràcies!

      Elimina