"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



divendres, 23 de setembre del 2011

Tardor, de nou

Cauen les borses, i els sinistres adoradors de Cthulhu ens ho presenten com un signe funest que exigeix sacrificis, per bé que jo, que sóc un ignorant i un descregut, mai no he aconseguit entendre perquè m'ha d'afectar un assumpte que en apariència només hauria de preocupar a aquells qui hi especulen de forma més o menys temerària amb els diners, i de qui per cert no recorde haver rebut cap detallet quan en guanyaven a cabassos. Cauen els satèl·lits, no se sap molt bé encara si en Xile, en Nova Guinea o en algun altre punt immensament improbable a priori, tot i que una ullada a algunes de les trajectòries que sembla que seguirà l'UARS abans d'estavellar-se no resulta, ara i ací, molt tranquilitzadora. I van caient també molts ànims, que el temporal està fent-se llarg i no mostra cap simptoma de voler amainar aviat, i fins i tot les persones més avesades a navegar incerteses necessiten saber que en algun punt, per remot que siga, hi espera un port segur i abrigat on recuperar forces i reparar velams.

Fa no res que hem entrat, de nou, en la tardor, que és aquella estació que els americans, que com tothom sap són gent espavilada, anomenen precisament fall. I ja es veu que, de caigudes, anem ben servits fins i tot en aquestes primeres hores, encara que no siguen les que podriem esperar d'un món civilitzat i en calma: ni les temperatures, ni les pluges, ni les fulles semblen haver-se donat pel moment per al·ludides. Almenys, tractant-se d'elles, podem estar raonablement segurs que és només qüestió de temps. La setmana que ve, potser...


3 comentaris:

  1. Dels núvols no es baixa, dels núvols es cau... No és meva, és d'en Marc Parrot, però sempre l'he trobada molt encertada.

    Massa morrades duem darrerament... resistirem?

    ResponElimina
  2. Amb tant bombardeig de noticies dolentes, l'economia per terra i l'amenaça de la ferralla espacial...almenys aquí a BCN és festa major! qui no es consola és perquè no vol...o no pot...Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Bona frase, porquet; me l'apunte, jo que tinc certes tendències a la navegació --diguem-ne-- aèria... Potser és un poc per això que vull creure que, amb tot, resistirem. Costarà, però ho farem ;)

    Elfreelang, és sobretot en temps complicats com aquests quan els consols --i les festes-- es fan més necessaris que mai. Espere que hages passat bones festes majors malgrat la pluja (que ací, més aviat poqueta).

    Gràcies per comentar, salut!

    ResponElimina