"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimecres, 5 d’octubre del 2011

Fill de gat, gatet


He rebut un correu electrònic bastant inquietant i que m'ha deixat un poc preocupat. Procedia d'un organisme que diu anomenar-se Kittens Without Borders (KWB) i el seu contingut, que traduisc directament de l'anglès, deia el següent:
"Benvolgut senyor, lamentem comunicar-li que en un dels nostres programes de seguiment rutinari de continguts hem comprovat que, a diferència de la immensa majoria de pàgines web arreu del món, el seu blog "La línia de Wallace" no disposa encara de cap fotografia de gats o de gatets. Si aquesta inacceptable situació no es corregeix a la màxima brevetat, ens veurem obligats a adoptar les mesures escaients. Tot esperant que subsane immediatament la deficiència detectada, quedem a la seua disposició. Atentament,
Charles Francis Harper, Departament de Seguiment, KWB"
Ja havia sentit parlar d'aquestes coses, però mai no hauria pensat que podriem passar-me a mi --i potser també a vosaltres, aneu alerta. Així que, en previsió de mals majors, he decidit atendre l'amable suggeriment i sumar-me, per aquesta vegada, al corrent majoritari. Se'n diu Mixi, i és la gata de les meus filles. Encara no té un any i, pel moment, s'ha limitat a demostrar gran habilitat en trobar llocs còmodes i dormir quan ho considera convenient, que és quasi sempre; és a dir: un gat com cal, ni més ni menys. I tot i que supose que, amb açò, els  de la KWB s'haurien de donar per satisfets (si més no, les meues filles ho estan), em curaré en salut i hi afegiré, a més, el que potser constitueix un dels documents més crus i punyents sobre la no sempre senzilla relació entre humans i felins (gràcies, clidice, per descobrir-me'l).

Ja ho deia el mestre Perich, que d'aquestes coses sabia molt: que potser hi ha gats policia?













PS: potser hui hauria estat convenient escriure sobre coses molt més serioses i que, encara que de vegades no ho semble, em tenen realment preocupat. Podriem haver dit de les terribles dades d'atur, o del degoteig continu de notícies econòmiques que anticipen un futur encara més inhòspit. O bé de la perversa i manipulada interpretació que, segons tots els indicis, ha fet Espanya d'allò què des d'ací s'ha vingut anomenant "corredor mediterrani" i que ara, en contra de tota lògica geogràfica o socioeconòmica, ha de passar per Madrid --paradigma de la mediterraneïtat-- i no per les comarques d'Alacant. O, fins i tot, d'un 9 d'octubre que, a tenor del moviment que s'hi detecta, passarà amb tota seguretat per ser un dels més ensopits de la nostra història recent. Però és el cas que, si parle d'economia, caldrà tornar a qüestionar el model en la seua totalitat i recordar que hi ha un decreixement que potser ens convé més del que ells voldrien. I hauria de dir que el tal corredor, més o menys mediterrani, no deixa de ser una obra faraònica que, presumiblement, consumirà una quantitat immensa de recursos públics i tindrà uns efectes ambientals difícils d'avaluar. I també, bé que ho sabem, que els mals que afecten al meu País van molt més enllà de quatre pocavergonyes amb els seus vestits regalats. Així que he decidit quedar-me hui amb la gateta, que ja tindrem temps en altre moment per parlar d'atur, d'expoli i de traïdors. Malauradament.

6 comentaris:

  1. Ostres, que bo¡ doncs au, a penjar les fotos dels nostres gatets, per cert, la gata de les teves filles és igual que la meva gateta Simon. La setmana que ve tinc la foto de la gata tant sí com sí al meu bloc, no fos cas que vinguessin els de la KWB.
    A més la historieta ;es de Simoscat, això és una premonició.

    ResponElimina
  2. És convenient posar-la, carina; ja veus com s'ho prenen de fort, que no se'ls escapa res... I si li diuen Simon, amb més raó encara ;) Gràcies, salut!

    ResponElimina
  3. No posaré ni que em paguen fotos de gats al meu blog... pocs animals em fan tan d'asquet, jo com Pentti Linkola: si es moren tots, millor.

    (ara, d'altres bitxets que tenen els pares per casa a vore si els faig fotos i te les envie... han eixit les criatures de sis ouets i estan precioses)

    ResponElimina
  4. A mi encara no m'ha passat ...però per si de cas aniré fent marramaus i meus no fos cas....

    ResponElimina
  5. Ui, Skaði, no sé jo si a la cadoblevebé li farà gràcia això... Igual ho convaliden per totes les de gossets ;)
    Jo sempre he estat més de gossos que de gats --un gos d'atura és una de les il·lusions de la meua vida, encara que comence a pensar que un gos d'ossos de carèlia no ha d'estar gens malament-- però reconec que l'animalet aquest m'està resultant simpàtic: passa de tot, i això sempre puntua.
    Conec molt poc de Linkola, i com em passa amb altres profetes de la deep ecology, hi ha voltes que no puc evitar pensar que els falta un regonet... I encara sort que li agraden els pardalets. Ja em contaràs com van les criatures. Gràcies, salut!

    ResponElimina
  6. Ja veus Elfreelang, que també és possible la insubmissió... Però mira, jo és que m'escriuen en anglès i ja fan de mi el que volen ;) Salut!

    ResponElimina