"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 2 de desembre del 2013

Setmana avant





Dissabte, van ser les circumstàncies familiars les què em van impedir anar a manifestar-me a València. I ja em sap mal, ara, perquè tot i els milers de veus que van reclamar als cínics que ens governen que convoquen eleccions, es veu que en van faltar unes quantes per arribar a la xifra crítica que els hauria fet marxar. Ahir, en canvi, va ser el cansament qui em va tindre tot el matí debatent-me entre anar a trepitjar la neu que havia tornat a caure a la muntanya, o bé quedar-me tranquil·lament a casa recuperant forces i posant-me al dia amb totes les tasques que, aquestes últimes setmanes, he hagut d'anar deixant pendents. Al remat, i en disputada competició, va acabar guanyant la segona opció, però només en part: si bé vaig renunciar a les botes i em vaig limitar a gaudir en la distància dels paisatges emblanquinats, la majoria de les tasques pendents seguiran sent-ho encara una mica més, perquè la llar encesa, llibres a l'abast i Antònia Font de fons van ser una temptació massa difícil de resistir. No em sap greu, en tot cas, perquè ja hi haurà temps d'acabar tasques i pujar muntanyes, i perquè mai està de més dosificar les forces, sobretot quan tenim tanta feina per davant: refer tot allò que ells han desfet, seguir reclamant que tornen el que han furtat o han deixat que furtaren. I recordar-los que, facen el que facen i s'amaguen on s'amaguen, seran ells els que no tindran descans.




Primer va ser Al Tall, després Obrint Pas, ara Antònia Font... Massa comiats, tot plegat; i en tot els casos, sensacions molt paregudes: l'agraïment per tantes bones estones i, tot i que ens queda la música, la certesa de que els trobarem a faltar.







4 comentaris:

  1. Que el cansament no et faci passar les ganes de gaudir de la lectura, ni de la bona música, ni de les muntanyes encara que sigui a distància, però sobretot que no et faci passar les ganes de seguir lluitant, que teniu molta feina per aquí baix. Ara que heu començat, no us rendiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, XeXu: la feina no ha fet més que començar. Sens dubte han perdut molt suport, però tenen encara una base molt sòlida i és d'esperar que, a partir d'ara, començaran a mobilitzar-la i a treure de nou els vells fantasmes... Caldrà ser tenaços, treballar amb intel·ligència i seguir fent camí pas a pas, també --o sobretot-- des de la societat civil. Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  2. té pinta que tindràs temps aquest hivern de gaudir de la neu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em costa recordar un novembre amb tres nevades al meu poble, pons. Esperem que amb aquestes no se'ns haja exhaurit la quota, que això d'anar a buscar-la a Pirineus enguany no serà fàcil...

      Elimina