"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dijous, 4 de maig del 2017

El guardià (relats conjunts)




Direcció General de Màgia Viària i Peatges Sobrenaturals
Departament de Ponts, Passarel·les i Viaductes

Distingit Senyor

Abans que res, vull reiterar-vos el meu sincer agraïment a la confiança mostrada cap a la meua humil persona quan em vareu fer l'immens honor de proposar-me a la Direcció General per a ocupar un lloc de tanta responsabilitat com el de mag guardià del Pont de George Washington. No cal que vos diga que canviar la tranquil·la rutina de les remotes muntanyes d'Escòcia per la voràgine d'una gran ciutat com aquesta va representar un gran repte personal i professional que, tot i això, vaig afrontar de forma conscient i entusiasta amb el convenciment que la meua sòlida formació i la llarga experiència adquirida em permetrien atendre dignament, com crec que així ha estat, les obligacions del càrrec que he ocupat aquests últims anys.

Arribats a aquest punt, però, he de reconèixer que les circumstàncies m'han superat per complet i que, a hores d'ara, em trobe totalment desbordat per la situació. I no és tracta, només, d'haver de repetir "Si el pont vols travessar..." desenes de milers de vegades al dia; heu de considerar, a més a més, que molts dels viatgers que fan ús del pont ho fan de forma habitual, la qual cosa m'obliga --la meua ètica professional m'impediria procedir d'altra manera-- a haver de preparar contínuament noves preguntes que eviten que la meua tasca acabe reduïda a un simple tràmit formal, buit de contingut i totalment irrellevant a efectes pràctics: a hores d'ara, tothom a Nova York i Nova Jersey sap que la capital d'Assíria era Assur. Massa càrrega, tot plegat, per a les meues ja escasses forces.

Guardar aquest gran pont ha estat un orgull pel qual sempre estaré en deute amb Vos. Però els anys no passen de bades, i després de meditar-ho llargament i amb gran pesar per la meua part, no tinc més remei que presentar-vos la meua dimissió irrevocable, alhora que vos pregue respectuosament que adopteu les disposicions oportunes per reintegrar-me al lloc que ocupava junt al meu estimat Pont de la Mort, on crec que encara puc prestar-vos un servei útil enviant cavallers a l'Abisme del Perill Etern, però a un ritme molt més ajustat a les meues capacitats actuals i en un entorn que, si bé no té els avantatges innegables del món urbà, estic segur que m'oferirà molta més qualitat de vida, menys estrès i un temps lliure al què durant aquests últims anys he hagut de renunciar, i que espere poder dedicar de nou a la meua gran afició: estudiar les diferències entre les oronetes africanes i les europees.



La meua proposta per als relats conjunts d'abril. Si, m'agraden els Monty Python. I ja sabeu que el Sant Graal sempre està a l'altra banda del pont...





8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies, cantireta! :) Salut i molts petons també per tu (tres, o cinc...)

      Elimina
  2. Ha, ha, ha... només l'encapçalament de la carta ja m 'ha fet riure... i la resta genial, genial...

    Una abraçada, Pep!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les cartes oficials sempre s'han de dirigir allà on toca, Carme, no siga que s'extravien... ;) Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  3. No semblava una feina especialment exigent, però ell se sap 'lo seu', com se sol dir. I és clar, les orenetes tiren molt...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser li hauria anat bé un reforç de personal, XeXu: es veu que, amb tant de trànsit, les cues es feien eternes, i a la gent no li agrada que la facen esperar ni que siga per enviar-la a l'Abisme del Perill Etern; les preses del món modern, ja saps... Salut i moltes gràcies!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Moltes gràcies, Elfree! Tot i que no té molt de trellat, és una de les meues escenes preferides dels Monty Python ("Quin és el teu color preferit?" "Verd" "No" ;) Moltes gràcies, salut!

      Elimina