"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dilluns, 21 de novembre del 2011

Pronòstics complerts

Al País Valencià, el gregal ens deixa cels coberts amb precipitacions persistents i moderades, que poden seguir sent localment fortes o molt fortes i acompanyar-se de tempesta en àrees pròximes al litoral. A Madrid, l’aiguat dretà, que ha causat ja els primers danys significatius i ha emmascarat, per la seua torrencialitat devastadora, dèbils però esperançadores ullades de sol, fa témer una violenta revinguda involucionista d’efectes encara difícils de quantificar: la gente canta con ardor que viva España...

Dóna certa tranquil·litat confirmar que, en l'oratge com en les eleccions, la fiabilitat dels pronòstics ens estalvia una part substancial del neguit de la incertesa. Altra cosa serà trobar l’aixopluc adequat per capejar dignament el/s temporal/s, sobretot perquè sembla confirmar-se també que els fronts tempestuosos, lluny d’amainar com esperaven algunes ments ingènues i benintencionades, seguiran succeint-se sense treva durant bastant temps. A nosaltres, en tot cas, no ens en queda cap altra que seguir: no és la primera borrasca a la que ens enfrontem, i com diu un dels blogs que més m'agraden, "mostraré el cansanci d'un navegant, però no el d'un nàufrag".






D'anàlisis serioses i detallades dels efectes dels dos 'temporals' que ens assoten amb força i que no han fet més que començar, hui se'n poden trobar moltes i molt variades en la premsa i en molts dels blogs amics (en els què, a més a més, he trobat sovint una alenada d’esperança que sempre s'agraeix per encarar el que ens queda per davant). A mi m’agradaria dir alguna cosa de més trellat, perquè hi ha molts matisos, elements i detalls sobre els què convindrà parar-se a reflexionar; però d’ací una estona marxe per motius de feina cap a Madrid, i no serà fins a finals de setmana que torne a poder treure el nas per aquestes planes. A veure si, quan torne, ja ens han canviat a Rajoy per algun 'tecnòcrata'...

(La fotografia, evidentment, no és d'ara ni d'ací: són les inundacions en Austràlia el gener d'enguany) 

6 comentaris:

  1. Uiii tota aquesta setmana a Madrid pot ser pitjor que posar-se en un cau de rates vestit de formatge...

    Aprofita per a demanar #rajoydimisión a veure què tal sona aquesta cançó per allà... si de cas, però, tingues una fugida preparada!

    Ànims!

    ResponElimina
  2. A València plou sobre banyat... i és que al meu País la pluja no sap ploure...

    ResponElimina
  3. I... com diu la gent gran: "aigua i misericòrdia"...

    ResponElimina
  4. I a més pel Ministeri, porquet, que tot i que ja hi comptaven --com tots-- saben també que això del medi ambient no està entre les prioritats dels que venen... De totes formes, allà em passa un poc com a València: o molta gent que vota al PP menteix més que parla, o els cercles pels quals jo em menege no són gens signiticatius, perquè els comptes no em surten ni de conya.

    Pel moment, m'han deixat tornar a la periferia. Però ja veurem a la pròxima... Gràcies, salut!

    ResponElimina
  5. Ni més ni menys, Muntaner. I aquesta vegada, a Alcoi, les dues tempestes són per comentar-les, tant pels resultats del diumenge com per les pluges --m'han contat-- de dimecres... Qui portarà la pluja (i els votants) a escola?

    ResponElimina
  6. No ho havia sentit mai, Àngels. Veig que es fa servir pel sud del País quan plou molt, i em sembla una expressió preciosa (i ben apropiada, a més...). Gràcies, salut!

    ResponElimina